Tog tredje raka segern – Lidköping United slog lillebror i derbyt

Vilken fantastisk inramning det var i Alléhallen i Vara under söndagskvällen när nykomlingen Vara SK tog emot FC Lidköping Futsal i säsongens första derby. De drygt 330 betalande åskådarna fick se en dramatisk futsalfest som kunde ha slutat hur som helst, men det var bortalaget Lidköping United Futsal som lyckades dra det längsta strået och vinna matchen med 3-4. En match som innehöll allt som ett derby ska innehålla: Gula kort, kamp, gruff och mycket mer.

Första halvleken var en jämn historia där spelet gick fram och tillbaka och lagen kände lite på varandra i början, och det var 2-2 i lägen innan bortalagets Oscar Norlin mycket snyggt kunde göra 0-1 när han tog med sig bollen in i banan från sin högerkant, dribblade bort sin spelare och kunde smälla in bollen i nättaket, chanslöst för Vara-målvakten.

Minuten efter så kunde hemmalaget Vara kvittera till 1-1 genom Alexander Larsson när han fick öppet mål efter en fin upprullning av Vara. Cirka sju minuter senare tog Vara mycket rättvist ledningen genom Gustav Edjesting efter en kontring.

Med drygt två minuter kvar av den första halvleken så kunde bortalagets skyttekung Egzon Restelica göra 2-2 när han mycket vackert lobbar in bollen över målvakten, futsalgodis på hög nivå.

LÄS ÄVEN: Torslanda tvålade dit Skövde

Den andra halvleken blev verkligen dramatisk, med ungefär åtta minuter kvar av matchen så blev bortalagets Gabrijel Matanovic utvisad efter att ha fått två gula kort. Vara fick chansen att kvittera under två minuter i spel fyra mot tre men lyckades aldrig med det då bortalagets snabba vinge Rasmus Gheradsson Arvidsson snodde bollen från Varas Unu Gunteberg och kunde mycket snyggt göra 2-4 mellan benen på målvakten. Vara kunde reducera till 3-4 genom Jakob Nilsson på en frispark med tre minuter kvar men kom aldrig närmre än så och Lidköping United kunde hålla undan och vinna matchen.

Bortalagets målvakt Anton Larsson som gjorde sin första match för klubben och gjorde det bra med många viktiga och avgörande räddningar och var en av anledningarna till att United kunde ta tredje raka segern av tre möjliga.

Matchfakta

Divison 1 Norra Götaland

Vara SK – FC Lidköping United Futsal 3-4 (2-2)

Målskyttar, Vara SK: Alexander Larsson, Gustav Edjestig, Jakob Nilsson

Målskyttar, Lidköping: Oscar Norlin, Egzon Restelica, Aman Daniel, Rasmus Gheradsson Arvidsson

LÄS ÄVEN: Bagger sänkte Malmö City

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img