Smedby vann ICA Cupen – Chamoun avgjorde mot klubbkamraterna

Under helgen som gick arrangerades den 35:e upplagan av ICA Cupen som spelades i Stadium Arena i Norrköping. Över 50 lag hade anmält sig till den klassiska turneringen, för att göra upp om titlarna i tre olika klasser.

Paul Chamoun

På lördagen spelades gruppspelsmatcher och på söndagen fortsatte turneringen med mellanrundor och slutspelsmatcher. Efter en fullspäckad dag med fartfyllda matcher i de olika klasserna så var det dags att runda av turneringen med herrarnas final.

I finalen ställdes Norrköping FK mot hemmaklubben Smedby AIS. Smedby hade inför turneringen förstärkt laget med Paul Chamoun från Norrköping, som lånades in från SFL-klubben för att kunna representera sin fotbollsklubb.

LÄS ÄVEN: Fortsatt tungt för ÖSK – förlust mot Nacka Juniors

De 12 minuterna i finalen var så tuffa som man kan förvänta sig av en final av denna sort, efter 1-1 och full tid efter mål av Haris Sijaric och Jakob Magnusson. Den fem minuter långa förlängningen var lika tuff och många trodde att det skulle bli straffar som skulle kåra årets vinnare, men inte.

I slutsekunderna får Smedby en kontring och Paul Chamoun kan på ett trassligt sätt avgöra årets final till sitt lags favör.

–  Jag kom hit, jag vann och jag ska tillbaka. Jag är deras spelare egentligen. Jag skrev över mig precis innan klockan var 00.00 sista dagen innan pappren skickades in till förbundet, säger en glad Chamoun till NT Sporten efter finalen.

 

Resultat

ICA Cupen Final

Herrar: Norrköping FK – Smedby AIS 1-2
Damer: Lindö FF – IFK Norrköping 0-1
Juniorer: Åby IF – IK Sleipner 1-0

Fullständiga resultat från turneringen hittar du här.

LÄS ÄVEN: Skövde United tog säsongens första SFL-seger

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img