Hammarbys sportchef till attack: ”Ser hellre att Gnaget tar deras plats”

På söndag den 3 december smäller det, då det för första gången i SFL:s historia kommer att hållas ett derby mellan Djurgården och Hammarby. Matchen kommer att spelas i Eriksdalshallen.

De båda lagen har ungefär ett likadant läge i tabellen inför mötet, Djurgården med tre vinster och två förluster medan Hammarby har två vinster och tre förluster. Detta placerar alltså Djurgården före Hammarby i tabellen, med endast tre poäng som skiljer dem åt.

Vi tog tempen på Hammarbys sportchef Loke Grahn, som ser fram emot matchen:

– Det är bra för futsalen i Stockholm och i hela Sverige att storklubbar möts. Vi siktar på ett fullsatt Eriksdalshallen med endast hemmasupportrar. Ramsan ”bara bajare” kommer att gälla!

LÄS ÄVEN: Blir Joonas Puolamäki kvar i ÖSK Futsal?

Vidare väljer han passa på en syrlig passning till Djurgården.

– Djurgården är ett blufflag. Ett gäng breddspelare som tror de kan utmana oss om vilka som är bäst i stan. Södermalm är grönvitt och kommer så förbli.

Vad gäller tränarduellen och matchens utgång är han självsäker att matchen kommer gå till hemmalagets favör.

– David (Bergqvist) är en kompetent tränare, men saknar erfarenhet från de stora matcherna. Där är vi överlägsna. Rutin mot ungdom på söndag. Eriksdalshallen är vår hemmaplan och de har inget att hämta där. Djurgården är och förblir vårt småsyskon i Stockholm. Hur mycket publik har de på sina matcher ens? Typ fem nära och kära? Jag tycker det är pinsamt, det vore roligare om Gnaget (AIK) tog deras plats i serien istället…

Kritiken är inte nådig, trots att man för tillfället ligger längre ner i tabellen. Återstår att se hur utgången blir på söndag.

LÄS ÄVEN: Mikko Seppäläs öppna brev

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img