Landslagsdebutanten: ”Ett kvitto på att man gjort det bra”

Futsalmagasinet kunde under förra veckan rapportera att förbundskaptenen Matija Dulvat och Lars Ternström har tagit ut den landslagstrupp som ska representera Sverige i Nordic Cup, som går av stapeln i Trondheim i december.

I den truppen kunde man hitta flera nya ansikten men den största skrällen stod Djurgårdens IF för, när Andreas Tranquist fick beskedet att han ingår i truppen. En uttagning som ingen såg komma.

Tranquist som har ett förlutet i Latorp IF, anslöt sig till Djurgårdens IF inför förra säsongen när laget huserade i division 1. Han hade bara månaderna innan provspelat med ÖSK Futsal under Nordic Champions Cup, nu lite över ett år senare så är den blågula drömmen ett faktum.

– Det är klart att det är kul, ett kvitto på att man gjort det bra. Jag hade en bra försäsong och tog med mig det in i SFL, säger en ödmjuk Tranquist till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Hammarbys sportchef sågar lokalrivalen

Han fortsätter:

– Jag är nöjd med min inledning på säsongen. Skönt att få igång målskyttet direkt, det ger självförtroende och har man det så flyter det på, säger han angående klubbens start på debutsäsongen i SFL.

Trots landslagsuttagning och kommande matcher mot grannländerna i december så väntar härnäst ett Stockholmsderby mot lokalrivalen Hammarby IF, som precis som Djurgården är nykomlingar i SFL. En match som den blivande landslagsspelaren ser fram emot.

– Matchen med stort M, alla är taggade och längtar till helgen, det märktes inte minst på träningen igår. Vi kommer slå Bajen för att vi är ett bättre lag, det är inte svårare än så, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Här är trion som ska leda ÖSK Futsal

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img