Jörgen Sjöberg lämnar Lidköping United – han blir ny tränare

Futsalmagasinet kunde i måndags rapportera att ÖSK Futsal väljer att sparka Mikko Sepällä som tränare. Nu står det klart att FC Lidköping United går i samma fotspår.

Klubben som är hemmahörande i division 1 har valt att gå skilda vägar med huvudtränaren Jörgen Sjöberg, efter blott fyra seriematcher.

På klubbens hemsida kommenterar ordförande Dino Husic händelsen.

– Det har inte riktigt fungerat mellan spelare och ledare. Jag måste se till föreningens bästa och ibland händer såna här saker tyvärr, säger Dino och säger att upplösningen har gått fint till och att det inte är några hard feelings mellan parterna.

Han fortsätter:

– Det har inte helt enkelt fungerat, vi har många nya ansikten i föreningen och alla har inte kommit överens, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Berisha ser fram emot landslagsdebuten

I samband med nyheten meddelade klubben att de tittade på en tillfällig lösning som skulle presenteras under kvällen, något som också blev fallet, och det blir Jakob Matanovic som tillsammans med Emir Husic leder laget resten av säsongen.

Foto: Krister Melin.

Matanovic är ett välbekant ansikte i United som han förra säsongen tränade, vilket ledde till en serieseger i division 1 samt SFL-kval.

– Det känns bra, jag är tacksam över att styrelsen har gett mig förtroendet igen trots att det finns en sjukdomsbild med i ekvationen. Jag kommer likt förra säsongen att omsätta förtroendet i ett hårt jobb, säger han till hemsidan och blickar framåt till helgens ligamatch mot Afghanska:

– Jag har inte funderat så mycket kring fortsättningen då detta blev klart ikväll och all fokus ligger nu på träningen imorgon och på matchen på lördag, borta mot Afghanska FC. Vi har en lika bra trupp som förra säsongen och det betyder samma förutsättning för att lyckas göra något bra.

LÄS ÄVEN: Hammarbys sportchef attackerar derbymotståndarna

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img