Mergim Berisha ser fram emot landslagsdebuten: ”Är en dröm för mig”

0
Foto: Håkan Fredriksson/Carpi

Ett efterlängtat SM-guld kröntes med spel i Uefa Futsal Cup där han var en av lagets bästa under de tre matcherna. Under inledningen av årets säsong har han också visat sina kvalitéer när IFK Uddevalla gått bra i SFL.

Mergim Berishas formkurva det senaste året har pekat uppåt, och när Matija Dulvat nyligen släppte truppen till Nordic Cup i december – då var han en del av den.

– Jag tycker att jag förtjänar chansen och hoppas verkligen jag kan ta den också. Det har gått ganska bra både för laget och mig. Vi vann ju SM-guld och sedan spelade vi bra i Uefa futsal cup. Det här är en dröm för mig, säger han till Bohusläningen.

MISSA INTE: Bagger med hattrick när IFK vann igen

Ytterligare ett gäng spelare i IFK Uddevalla är uttagna till turneringen. Marcus Gerd, Emilio Rossi, Hector Maravilla, Petrit Zhubi. Även Jihad Nashabat är uttagen, som var en IFK-spelare när truppen släpptes, men som nyligen valde att bryta.

Robert Bagger, Albert Hiseni och Granit Berisha från samma lag fick också frågan, men tvingades tacka nej på grund av jobb.

– Ja, det är lite tråkigt att det är så, men det är inte mycket att göra åt, säger Mikael Alfredsson om trion som missar Nordic Cup.

Nordic Cup spelas strax utanför norska Trondheim, och avgörs 5-9 december.

LÄS OCKSÅ: De tar över efter sparkade Seppälä i ÖSK