Petter Florentin efter revanschen: ”Vi har jobbat hårt för det här – jag är jättenöjd”

Det blev till slut en Borås-seger när fjolårets SM-tvåa gästade svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal i en tidig seriefinal. Men det satt minst sagt långt inne, och lagen följdes åt under hela matchens gång.

Med bara några sekunder kvar var resultatet 5-5, fram till att Borås vackert spelade sig in i motståndarnas målområde och Jahid Jawid kunde sätta 6-5 med fyra sekunder kvar.

– Det här har vi jobbat hårt för. Det är viktigt att kunna hålla ut hela matchen, och det gör vi idag. Jag är jättenöjd, säger tränare Petter Florentin och försöker förklara varför de vann den här söndagen:

– Vi är lite skickligare individuellt, men det är samtidigt ett riktigt lotteri den här matchen. Det kunde lika gärna varit Uddevalla som gick segrande ur det här.

Petter Florentin. Foto: Tobias BW Granberg

Lagen följdes åt under hela matchen, och inget lag hade mer än ett måls marginal ned till det andre laget.

– Det påminner lite om när jag spelade i IFK Göteborg och tog SM-guld här. Då följdes båda lagen åt länge och så avgjorde vi med sekunder kvar.

Hur bra känns det att få ta revansch egentligen?

– Det känns jätteskönt. Men det var som jag sa till killarna nu, att vi har inte vunnit SM-guld utan vi har vunnit en match. Nu ska vi fira, men sedan är det bara att ladda om igen.

Segern innebär att Borås AIK drar ifrån i SFL Södra. Tvåpoängsförsprånget gentemot Uddevalla har nu vuxit till fem poäng.

– Ja, det gör vi. Nu har vi lite att jobba med. Men samtidigt kan det vara farligt, och speciellt om man möter lag lite längre ned. Efter Blåvitt nästa omgång vänder serien, och då gäller det att lyckas hålla kvar det här. Men jag är mindre orolig i år jämfört med i fjol, för i år har vi fler spelare som vi kan rulla runt på.

Och det är just det han pekar på som en stor förbättring i hans Borås.

– Den stora skillnaden är just fler spelare. Förra året hade vi max 15 spelare på träning, nu ligger vi runt 20 och då kan man ha mycket bättre pass, säger Florentin som jobbat hårt med det defensiva spelet:

– Det är det vi jobbar med mest. Chanser kommer alltid i futsal, och vi vet att vi kan göra mål. Så det är bakåt fokuset har legat.

Kan ni ta er till final i år igen?

– Det är klart vi kan. Vi kan slå alla lag. Nu är det Göteborg kvar, sedan vänder det. Det ska bli kul!

LÄS OCKSÅ: Nacka förstörde Norrköpings fina trend

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img