Ny uddamålsseger för Örebro FC – som nu drar ifrån: ”Ett styrkebesked”

Örebro har nu efter sex omgångar av SFL Norra kammat hem 18 av 18 möjliga poäng. Ett styrkebesked som heter duga av fjolårets seriesegrare.

Under söndagen ställdes laget borta mot KFUM Linköping, och kunde efter en 2-1-seger ta med sig alla tre poängen hem.

– Det här var väl egentligen inte en match där vi var värda tre poäng. Vi brukar ha bra kontroll på försvarsspelet, men idag får de en hel del lägen, och lägen som ska vara mål. Bland annat missar de helt öppet mål och har ramträffar. Dildar (Caliskan) var samtidigt väldigt bra, både framåt och bakåt, säger spelande tränaren Christoffer Skoog.

KFUM Linköping hade en stark försäsong, och kändes riktigt heta inför säsongen. Men väl i seriespelet har poängen inte riktigt hittat hem.

– Linköping är ett bra lag, som inte fått med sig resultaten. Jag gillar deras sätt att spela, så det var nästan så man skämdes över att ta alla poäng från dem.

Men ny seger blev det, och ännu en uddamålsseger i en målsnål match. Någonting som verkar vara Örebros signum som gjort 19 mål och släppt in tio på sex matcher.

– Vi har ett starkt försvarsspel, och vi känner oss ganska trygga med uddamålsledningar. Men samtidigt är det verkligen ett styrkebesked att lyckas gå segrande ur det även när det inte är på topp, säger Skoog som tror på att starkt försvar gör laget välmående:

– Målet är släppa färre än förra året, då var det 27. Släpper man inte in mycket mål mår man bra psykologiskt i laget.

MISSA INTE: ÖSK tog säsongens första seger

Samtidigt vill de naturligtvis göra fler mål framåt. 19 mål placerar laget fyra från slutet i hela SFL-tabellen om man enbart räknar antalet gjorda mål.

– Vi har mycket lägen, men bollen har inte riktigt suttit. Sedan lossnade det mot ÖSK, och nu är vi tillbaka igen. Men vi har kvalité, det har vi.

Men med en utdrygad serieledning med fem poäng ned till tvåan och hela tolv poäng ned till missat slutspel är det väldigt bra stämning i laget.

– Det är klart det är, och samtidigt trodde jag att vi skulle släppa in fler mål än vad vi gjort. Det är lättare att ha god harmoni i klubben när man vinner, säger Skoog som tror extremt hårt på att ha en bra laganda:

– Jag tror på en god kamratskap. En god stämning ger några extra poäng i slutändan, så är det bara.

Matchfakta

SFL Norra

KFUM Linköping-Örebro FC 1-2 (0-0)

Målen, KFUM: Leonardo de Oliveira Souza

Målen, ÖFC: Rabi Mourad, Senad Berisha

LÄS OCKSÅ: Djurgården vann det historiska derbyt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img