Sverige tog VM-silver: ”Ett silver som är guld i våra ögon”

Matija Dulvats landslag är just nu aktuella för Nordic Cup i Trondheim denna vecka, men de är inte det enda svenska landslaget som är i framfarten.

Det svenska dövlandslaget har nyligen varit i Thailand och tävlat i den första upplagan av U18-VM. Där tog sig laget ända till final där Uzbekistan stod för motståndet, och lagen bjöd på en hård kamp som ledde till förlängning efter 2-2 under ordinarie tid.

Under förlängningen fortsatte lagen att bjuda på kampvilja, men det skulle visa sig att Uzbekistan ville lite mer och kunde vinna med 4-2 och därmed guldet.

LÄS ÄVEN: Lindahl FF tillbaka i serieledning

– En final som hade allt: fint spel, spänning, nerver och sist men inte minst hjärta. Vilken final! Ett svenskt silver som är guld i våra ögon. Det här laget kommer vi definitivt att få se mer av framöver”, skriver Svenska Dövidrottsförbundet på sin Facebook-sida.

Förutom silvret så vann Sverige turneringens fair play-pris med endast tre gula kort inkasserade. Även Pa Ceesay tog hem utmärkelsen som turneringens mest värdefullaste spelare.

Matchfakta

U18-VM: Final

Sverige – Uzbekistan 2-4 efter förlängning.

Målskyttar, Sverige: Anton Lindberg, Herman Said

LÄS ÄVEN: Örebro FC fortfarande obesegrade

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img