Ny förlust för Sverige i Nordic cup

På onsdagseftermiddagen var Sverige tillbaka på planen. Efter gårdagens svidande förlust mot Finland så ville Matija Dulvats manskap ta revansch på sig själva, denna gång mot Danmark som besegrade Norge i sin första match.

Om inledningen i förra matchen var knackig så höll Sverige på att rivstarta i denna match. En halv minut in i matchen får laget en frispark, de kör en variant som når stolpen. I övrigt så går spelet fram och tillbaka utan att de där farliga chanserna kommer.

Andraformationen med Kadivar, Coralic, Berisha och Zhubi inleder därefter piggt med bra rotationer och de skapar även en del tryck framför det danska målet utan några mål.

Sju minuter in i matchen kommer danskarna in i matchen och de tvingar Marcus Gerd till flera räddningar.

Spelet går fram och tillbaka och lagen skapar skapar chanser åt bägge hållen, där Gerd främst får bidra med sina räddningar och det såg ett tag ut som att lagen skulle gå till paus mållösa men inte.

Med ungefär en minut kvar till paus kommer danskarna i ett tremans-anfall där Mojab bara kan slå in bollen. Sverige tar en timeout, får sedan en frispark som Legiec sedan förvaltar väl. I slutsekunderna styr Zhubi in ett inspel från Asp och svenskarna kan gå till paus med en skön ledning.

LÄS ÄVEN: Se alla mål från Nacka Juniors seger mot Norrköping

I andra halvlek fortsätter spelet åt bägge hållen. Fem minuter in i halvleken tar Danmark in en joker för jaga kvittering, något som inte varar länge. Asp utnyttjar en omställning där jokern tvingas till aktion mellan stolparna. Danskarna får bygga upp nya anfall, dock utan joker och ett av anfallen går hem och kvitteringen är ett faktum.

Med tio minuter kvar drar Sverige på sig sin sjätte foul och Danmark får en långstraff som Jörgensen förvaltar väl. Straxt efter ökar Thomsen på ledningen.

Med sex och en halv minut kommer Nashabat i en omställning där han kan ladda skott från halva planen, som slinker in innanför ena stolpen.

Sverige som jagar kvittering tar in Chekroun som joker, något som inget ger en önskvärd effekt. Istället slås bollarna bort och Gerd tvingas flera gånger in i buren. Danskarna kan hålla ut och den andra rödvita segern i turneringen är inkasserad.

Matchfakta

Nordic cup

Danmark – Sverige 4-3(1-2)

Målskyttar, Danmark: Mohamed Mojab, Jim Bothmann Hougaard, Kevin Jörgensen, Brian Mengel Thomsen

Målskyttar, Sverige: Kristian Legiec, Petrit Zhubi, Jihad Nashabat

Startfemma, Sverige: Marcus Gerd, Nicklas Asp, Kristian Legiec, Simon Chekroun, Fehim Smajlovic.

LÄS ÄVEN: Irfan Delimedjac kommenterar gårdagens förlust

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img