IFK Uddevalla gör studiebesök hos Champions League-vinnaren

Just nu är det landslagsuppehåll i Svenska Futsalligan då futsallandslaget med Matija Dulvat i rodret är i norska Trondheim för att försvara de blågula färgerna i Nordic cup.

Medan SFL har uppehåll så passar IFK Uddevalla på att åka iväg till Spanien men det är inget strandhäng på Kanarieöarna som väntar, utan istället ett studiebesök i Madrid hos Inter Moviestar som förra säsongen vann UEFA Futsal Cup.

Bakom intiativet står Andres Moncada som är målvaktstränare i klubben. Han berättar för Futsalmagasinet att han hade planer på en egen resa till Italien och hade därmed kontakt med en tränare från Serie A. Den italienska tränaren erbjöd sig att förmedla den första kontakten med Inter Moviestar för en resa dit istället.

– Jag förklarade situationen i Sverige att jag så gärna ville komma och lära mig mer från dem. De tyckte inte att det var några problem för de hade redan pratat med min kompis innan.

LÄS ÄVEN: Hammarby kastar om i ledarstaben

Så blev det också och nu ska även hans klubb IFK Uddevalla följa med på resan.

– När jag kom till IFK Uddevalla så frågade jag dem om det fanns något intresse för dem att följa med och det gjorde dem, så jag pratade med Inter Movistar om det var okej att vi kom som ett helt gäng för att se deras träningar. Det var helt okej för dem.

På det sportsliga schemat så kommer IFK Uddevalla att följa Inter Movistars träning samt se en match mellan Inter Movistar och Barcelona och en match med klubbens juniorlag som spelar i tredje divisionen. Förutom detta så kommer de även att se Barcelonas träning inför den förstnämda matchen.

Hur känns det att få chansen att lära sig från de bästa lagen?

– Det känns som den största möjligheten som man kan få. Du får vara med och se hur det är i verkligheten hos världens bästa lag. Vi kommer dessutom att få ställa frågor till klubbens sportchef och tränare, så de har öppnat dörrarna för oss, säger Andres och fortsätter:

– Vi kommer även att kunna ställa praktiska frågor som till exempel träningsmängd, hur man hanterar ungdomssektion, när spelare kan komma in osv.

Förutom att Andres åker ner med sina kollegor i ledarstaben så kommer även IFK Uddevallas styrgrupp att följa med på resan, för att få information som de kan ta med hem till sin organisation.

– De har bokat ett möte med sportchefen och deras ungdomsansvarig där de ska kunna sitta i några timmar och prata med de samt få tips om hur organisationen fungerar, så det är inte bara en sportslig resa utan en studieresa, avslutar Andres.

MISSA INTE: Angelo Vega är klar för ny klubb

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img