Svettigt värre när Halmstad vann borta mot Fågelfors

Fjolårssensationen Fågelfors IF tog under lördagen emot ett formstarkt Halmstad BK, hemma i Högsby Sporthall. Förra året ställdes man mot Gais i kvalet till SFL, medan det har gått betydligt trögare i år. Efter fem spelade matcher hade man endast två oavgjorda resultat och tre förluster i ryggsäcken, vilket gör att man låg på delad sistaplats med Geesguud UF.

Halmstad däremot har gått som tåget, och nosar oerhört mycket på kvalplatsen för tillfälle. Den kanske största konkurrenten, Rosengård, besegrades hemma senast och nu stod Fågelfors för motståndet.

Som många gånger tidigare började matchen som den brukar för HBK, nämligen att man släppte in ett mål. Däremot kom kvitteringen nästan lika snabbt. Bortalaget försökte ha tålamod i sitt spel, som definitivt påverkades av den lilla hall man spelade i. Som bekant är Högsby Sporthall alldeles för liten för futsalspel egentligen, men har fått dispens av förbundet.

MISSA INTE: Viktig spelare borta i månader för Torslanda

Matchen gick fram och tillbaka, men i slutet av första halvleken visade Halmstad att man var storleken större och gick ifrån. I andra halvleken skulle man rada upp chanser, och också göra mål. Defensiven satte sig och det var mycket hårda närkamper.

Båda lagen hade långa stunder fem frisparkar var, vilket gjorde att man riskerade en långstraff från tio meter. HBK lyckades dock hålla disciplinen, medan Fågelfors orsakade två straffar. Markus Granelund tvekade aldrig för bortalaget, utan satte båda.

– Trots ledning med 7-4 efter första halvlek är jag inte helt nöjd då vi fuskar för mycket i vårt försvarsspel och bjuder på några enkla mål. Det blir betydligt bättre i andra halvlek och offensivt är jag väldigt nöjd med spelarnas insats där det är kul att se att vi vågar ha tålamod och bra rörelse trots den mindre spelytan. Än en gång bidrar hela laget till segern men ett extra plus till Raikan Jamal Taher och Markus Granelund, säger tränare Per Lunnebjer till HBK:s hemsida.

I och med vinsten befäster nu Halmstad ytterligare sin position som serieledare i Division 1 Södra Götaland.

Matchfakta

Division 1 Södra Götaland

Fågelfors IF – Halmstads BK 7-14 (4-7)

Målskyttar, Fågelfors: John Hansson 3, Ibrahim Doumbia 2, Filip Håkansson 2

Målskyttar, Halmstad: Raikan Jamal Tahe 3, Filip Larsson, Daniel Radovanovic, Markus Granelund 5, Marc Brandin 3, Jakob Adolfsson

LÄS ÄVEN: Rosengård jagar Halmstad – revanscherade sig och vann mot Geesguud

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img