Stor dramatik när Strängnäs tog emot Söder

Under lördagen spelades toppmötet i Division 1 Södra Svealand mellan Strängnäs och Söder. Båda lagen hade inför matchen spelat fem matcher, där hemmalaget Strängnäs hade fyra segrar och en oavgjord i bagaget medan Söder hade tre segrar och två oavgjorda.

Söder hade ett par spelare borta på grund av avstängning, skador samt sjukdomar. Däremot ställde man upp med ett väldigt starkt lag. Strängnäs saknade inte bara skyttekungen Adnan Cirak som mäktat med 15 mål under säsongen, utan även sex andra spelare.

Redan efter två minuter i första halvleken spräcker Söder nollan och gör 1-0 genom ett hårt välplacerat skott från Daniel Milovanovic. En ledning som utökas innan hemmalaget reducerar genom ett slumpmål där bortalagets försvar slappande av alldeles för mycket.

Trots en kalldusch kan Söder återigen gå ifrån genom ett mål av Emiliano där man har en fin period av kombinationer som resulterar i farliga målchanser. Däremot resulterar chanserna inte i mål, utan Strängnäs äter sig in i matchen sakta men säkert.

LÄS ÄVEN: Jobbig förlust för Skoftebyn

När det är en minut kvar av första halvlek gör hemmalaget en oerhört psykologisk reducering när Söder tappar markeringen, vilket gör att ställningen är 2-3 i paus.

De 65 personerna som hade hittat ner till Tomashallen fick se ett riktigt drama i andra halvlek, där det skulle bli fler mål. Strängnäs jagar i hela halvleken, men Söder ser alltid till att ligga något mål före. Avsluten duggar tätt, vilket gör att båda lagens målvakter får jobba ordentligt. Värt att notera att Söders Daniel Amir gör mål, hans första i Södertröjan.

Oliver Mäntykorpi gör en kanonmatch för Strängnäs och levererar i både defensiven och offensiven, där han var ett ständigt hot mot bortalaget. Hemmalaget försöker forcera ända in i kaklet i slutet, men tappar försvarsspelet i sista minuten och Söder kan göra 7-5. Många trodde säkerligen matchen var över, men Strängnäs lyckas reducera åter en gång i matchen, med 16 sekunder kvar av matchen.

Stora dramatik alltså, men trots att hemmalaget kämpade för liv eller död de sista sekunderna kan Söder göra 8-6 och vinner därmed matchen samtidigt som man går upp i serieledning.

Matchfakta

Division 1 Södra Svealand

Strängnäs FC – Söder FK 6-8 (2-3)

Målskyttar, Strängnäs: Semir Jasarevic 2, Oliver Mäntykorpi, Karam Aldeeb, Ruben Skräddars 2

Målskyttar, Söder: Srecko Baic, Niels Silkeborg Brolev 2, Emiliano Andrès Canales Fuentealba 2, Daniel Amir, Daniel Milovanovic, Självmål

MISSA INTE: BW:s julkalender

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img