BW:s julkalender: ”Fråga mig i mars när jag har en guldmedalj runt halsen”

0

Julen, en högtid förenat med massvis av känslor. För många är det stor glädje, en stor förväntan på vad tomten skall komma med för presenter i år. Har han läst min önskelista? Kommer han komma? Finns tomten på riktigt?

Snö, minusgrader och en massa futsal, det är en jul värt namnet. Futsalmagasinet kan meddela att tomten har kommit tidigt, för i år ser han till att leverera BW:s julkalender till alla er läsare. God jul!

Lucka nummer 1 – Marcus Gerd
Lucka nummer 2 – Fehim Smajlovic
Lucka nummer 3 – George Jansizian, Joseph Matti och Roberto Incorvaia
Lucka nummer 4 – Adam Pinthorp
Lucka nummer 5 – Fem Personer man bara måste älska
Lucka nummer 6 – Jukka Kytölä
Lucka nummer 7 – Annika Kukkonen
Lucka nummer 8 – Benny Gill
Lucka nummer 10 – Ricardinho

Det verkar som att vår tradition är att öppna luckor sent, men vad gör det? Som ni vet är tanken att jag varje dag kommer att försöka knyta artikeln till datumet, det vill säga siffran. Då datumet är elfte december blir således siffran också elva.

Bakom lucka nummer elva gömmer sig…

Kristoffer Khazeni och Viktor Johansson. Foto: Sofi Hellberg Olsson

Kristoffer Khazeni! Djurgårdens nummer elva har trollat sig in i min julkalender och lär säkerligen trolla in sig på flera ställen framöver…

– Vi har inlett säsongen ganska bra! Jag är mer nöjd med poängskörden än spelet, jag vet att vi har både en och två nivåer i oss spelmässigt. Får vi bara träna på och truppen håller sig skadefri kommer vi bli bättre för varje match som går. Men en tredjeplats är inte fy skam, även om vi såklart vill utmana ÖFC och Norrköping i toppen, säger Kristoffer Khazeni.

LÄS ÄVEN: Svettigt värre för Halmstad

Hans egna inledning beskriver han som okej, inte mer än så. Ett par matcher har han dessvärre missat på grund av en skada och efter det har han inte kommit upp i den nivå han besitter.

– Mot Bajen fick jag väl till det okej, men när formen sitter till 100% blir det show och då finns det inga försvarare i SFL som hänger med!

Nyligen blev Djurgårdaren Andreas Tranqvist uttagen till landslaget. Även om det givetvis är ett mål för Kristoffer gör han det tydligt att det är SFL och Djurgården som är prioritet först och främst.

– Vi har ett bra lag igenom, den här gången var det ”Tranan” som kom med, nästa gång blir det kanske någon annan. Jag har kikat en del på landslaget under Nordic Cup och jag tror verkligen inte att jag skulle göra bort mig. Fortsätter jag göra min grej kanske samtalet från förbundskapten kommer, vilket vore sjukt kul. Men fokus ligger på Djurgården och SFL, dyker det upp något med landslaget får man ta det därifrån.

Efter att äntligen ha fått möta rivalerna Hammarby i ett Stockholmsderby kunde man, lite överraskande, gå segrande ur striden.

– Hammarby snackade mycket innan matchen, vi skötte snacket på plan istället. Hammarby är ett duktigt lag som har förutsättningar att sluta högt upp i tabellen, men i derbyt visade vi vilka som är bäst i stan.

Vad är det då som gör att Kristoffer Khazeni spelar futsal? Vad är futsal för honom?

– Bra fråga! Det svaret har jag inte än, jag började lira i Djurgården för att det är ett grymt gäng och vi har riktigt kul tillsammans. Ställ frågan i mars när jag har en SM-guldmedalj runt halsen så ska jag ge ett bättre svar.

Djurgårdaren har höga förhoppningar på sig själv och sitt lag. Återstår att se om Khazenis förutsägelse stämmer kommande vår.

MISSA INTE: IFK Göteborg vinnare efter landslagsuppehållet