Falk tillbaka i matchspel – blev målskytt direkt

Efter ett längre uppehåll på grund av Nordic Cup valde Borås och Gais att träningsspela för att få lite matchträning under tisdagen. Matchen spelades i Boråshallen, där båda lagen lät stora delar av truppen luftas.

Borås hade många unga spelare med, medan Gais hade comebackande Patrik Falk tillbaka efter en lång tids skadefrånvaro.

Som alltid mellan de båda lagen bjöds det på mycket fart och fläkt. Första halvlek skulle däremot inte gå till historien vad gäller antal mål, utan det skulle istället vara en tillknäppt historia med endast ett mål. Bortalaget Gais stod för målet, men det skulle komma mer…

I andra halvlek skulle det bjudas på nio mål, där tre kan tillskrivas Borås och sex Gais. Hemmalaget väljer att låta vila några av sina tongivande spelare, medan Gais rullar på sin trupp. De båda målvakterna i lagen får jobba kopiöst, där de radar upp fina räddningar.

MISSA INTE: Succéspelaren borta resten av säsongen

Det blev en del omställningar, där Gais skulle visa sig vara effektivare. Kanske talade truppens rutin sitt klara språk, då de unga Boråsspelarna fick känna på lite SFL-motstånd.

Comebackande Patrik Falk gör också mål i matchen, vilket talar gott för Göteborgslaget i framtiden. Även Simon Guli, som gjorde debut i Gaiströjan, står för en bra prestation.

– Vi har haft ett långt uppehåll sedan Uddevallamatchen kände vi, så vi körde en träningsmatch mot Gais. Vårt lag bestod av en stor mix av spelare. Tre spelare från Uddevallamatchen var med, där två av dem spelade en halvlek. Sett till spelaromsättningen var det en okej insats. Gais hade ett mer rutinerat lag och låg tight bakåt, de tog tillvara på våra misstag. Jag tycker att det vinner rättvist, de är det bättre laget, säger Borås Hoshiar Suleymani.

– Vi går runt på tre linor, där varje lina gör ett par mål var. Man skall aldrig dra för stora växlar av en träningsmatch, men jag vinner hellre än förlorar, säger Gais tränare Patrik Persson efter matchen till Futsalmagasinet.

Matchfakta

Träningsmatch

Borås AIK – GAIS 3-7 (0-1)

Målskyttar, Borås: Younes Raisi 2, Ronie Islam

Målskyttar, Gais: Carl-Oscar Andersson, Patrik Falk, Dennis Axelsson 2, Christoffer Sevholt, Liam Adolfsson, Tobias Nilsson

LÄS ÄVEN: ”När spelet väl stämmer kan få lag stoppa oss”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img