”När spelet väl stämmer finns det inte många lag som kan stå emot oss”

0

Lucka nummer 13 är lite annorlunda, men så är det Lucia också! Rosengård har 13 poäng än så länge i Division 1, därför tar vi och intervjuar deras lagkapten Erkin Hamidovic!


Från ett succélag till ett annat. Erkin Hamidovic var en bidragande faktor till Lidköping Uniteds framgångar föregående säsong, där man endast var ett mål ifrån SFL. Efter säsongen bar flyttkartongerna söderut, då han av privata skäl flyttade ner till Skåne. Väl där fick han kontakt med FC Rosengård, som precis som Lidköping är ett storsatsande lag i division 1.

– Säsongen hittills är fullt godkänd, förutom den dåliga laginsatsen mot Halmstads BK, som ledde till en knapp förlust. Halmstad gjorde en bra match, deras inställning var på topp och vi kom inte upp i nivå den matchen, berättar Erkin Hamdiovic.

I sista omgången kommer de två lag som för tillfället dominerar Division 1 Södra Götaland mötas återigen, denna gång i Malmö. Just det tror Hamidovic kommer bli en fantastisk upplevelse.

– Vi tror på futsalen vi spelar och är övertygande att vi har det material som krävs för att spela i SFL. Därför måste vi hålla en jämn nivå matcherna igenom och inte ta för lätt på uppgiften. Vi skall till SFL, men vi är inte där än, utan är i division 1.

MISSA INTE: De säkrar rättigheterna till EM

Efter en framgångsrik säsong med Lidköping har Erkin nu utvecklat sitt spel, i vad han beskriver som en stor förvandling vad gäller futsaltänk. Skillnaden i hur de båda lagen spelar är stor. Det är mycket mer taktik och rörelsebaserad futsal i Rosengård, som också kräver mer från samtliga inblandade individer.

– När det väl fungerar finns det inga många lag som kan stå emot.

I Örebro Open visade man på att laget är att räkna med, där man bland annat besegrade ÖFC som leder SFL Norra för tillfället. En mindre bra insats mot Hammarby gjorde att man dessvärre inte kunde kamma hem turneringen, efter att man förlorat med uddamålet.

– Rosengård har otroligt bra förutsättningar, med 20 utespelare, fem målvakter och tre pass i veckan. Inte många futsallag på någon nivå i Sverige kan mäta sig med Rosengård. Vi har tränat ihop sedan april.

Trots att han varit med i laget under en kortare tid än flera andra, har Hamidovic fått stort förtroende av tränare Francis Maciel. Förutom en massa speltid har han även fått axla kaptensrollen.

– För min del har jag fått äran att bära lagkaptensbindeln. Jag gör så gott jag kan för att leva upp till de förväntningar som ställs på mig. Mina goda lagkamrater och vår tränare som litar på oss spelare har verkligen tagit hand om mig, det känns jättebra.

För tillfället leder Halmstads BK serien, före Rosengård. Utmaningen, att gå förbi dem, är dock något man med glädje tar sig an. Mycket står på spel, men Rosengård är övertygade var man ser sig själva i framtiden.

– När vi spelat klart sista omgången så är jag säker på att vi får kvala till SFL. Däremot är futsal en sport som alla andra, man skall aldrig ta ut något i förskott. Det gäller att jobba på, inget kommer gratis. Så jobba på och tro på laget, så är vi en bra bit på väg till finrummet.

Rosengård siktar på SFL och är en bra bit på vägen. Var de slutar återstår att se.

LÄS ÄVEN: Succéspelaren borta resten av säsongen