Örebrospelaren aktuell för finska ligan

Senast var Anel Coralic i Norge med landslaget och spelade Nordic Cup. Nu kan det bli ett annat nordiskt land han spelar futsal i, nämligen Finland. ÖSK-spelaren är nämligen intressant för finska ligatrean föregående säsong, Leijona Futsal.

Det hela skall handla om ett provspel. Anel Coralic kommenterar till Futsalmagasinet:

– Jag har inte bestämt mig än. Det är svårt att få det att funka med familj, sedan ledighet med jobb när jag precis varit på landslagssamlingen… Jag skall göra mitt yttersta för att göra en kort visit och prova mina vingar.

MISSA INTE: Jernarp vill skjuta Torslanda till slutspel

Vidare förväntar sig ÖSK-spelaren att det rent futsalmässigt skulle betyda en högre kvalité på spelet, samt att det är svårt att det är tufft att spela till sig ett kontrakt. Finland ligger ett par år längre fram i utvecklingen av sporten, vilket kanske blev tydligt under just Nordic Cup där Sverige förlorade med 6-1 mot finnarna.

– Man skall aldrig säga aldrig. Känns allt rätt och förutsättningarna är bra, då är det helt klart intressant. Annars skulle jag inte diskutera provspel med dem. De har bjudit in mig till ett par träningar för att träffa dem. Vi får se hur vi går vidare därifrån, än så länge är det bara provspel det handlar om.

ÖSK Futsals sportchef Christoffer Wickman kommenterar:

– Senaste landslagssamlingen var Anel den enda spelaren som representerade ÖSK Futsal, så det är självklart att vi vill behålla honom. Däremot kommer vi inte att sätta några käppar i hjulet för honom om han vill prova lyckan. Vi har haft en diskussion med honom där vi har förklarat att vi inte ser några problem att han provtränar, så länge det inte krockar med några SFL-matcher.

Vidare berättar Wickman att det finns intresse för Anel i Finland,  där han blivit inbjuden till provträning. Hittar han lyckan där och vill åka på ett äventyr för att prova sina vingar kommer man inte att stoppa honom.

LÄS ÄVEN: Jihad Nashabat om första tiden i Gais

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img