BW:s julkalender – eftersläntrande smällkaramell skall lyfta makrillarna

0

Julen, en högtid förenat med massvis av känslor. För många är det stor glädje, en stor förväntan på vad tomten skall komma med för presenter i år. Har han läst min önskelista? Kommer han komma? Finns tomten på riktigt?

Snö, minusgrader och en massa futsal, det är en jul värt namnet. Futsalmagasinet kan meddela att tomten har kommit tidigt, för i år ser han till att leverera BW:s julkalender till alla er läsare. God jul!

Lucka nummer 1 – Marcus Gerd
Lucka nummer 2 – Fehim Smajlovic
Lucka nummer 3 – George Jansizian, Joseph Matti och Roberto Incorvaia
Lucka nummer 4 – Adam Pinthorp
Lucka nummer 5 – Fem Personer man bara måste älska
Lucka nummer 6 – Jukka Kytölä
Lucka nummer 7 – Annika Kukkonen
Lucka nummer 8 – Benny Gill
Lucka nummer 10 – Ricardinho
Lucka nummer 11 – Kristoffer Khazeni
Lucka nummer 13 – Erkin Hamidovic
Lucka nummer 14 – Andreas Jernarp

Här kommer luckan som egentligen skulle öppnats den tolfte december. Men, bättre sent än aldrig sägs det? Som ni vet är tanken att jag varje dag kommer att försöka knyta artikeln till datumet, det vill säga siffran. Då datumet är tolfte december blir således siffran också tolv.

Bakom lucka nummer tolv gömmer sig…

Jihad Nashabat. Foto: Tobias BW Granberg

Jihad Nashabat! Hur knyter jag honom till tolv då? Jo, det är numret han bär i sin nya klubb Gais givetvis.

Spelaren, som är en av SFL-historiens målfarligaste, spelade tidigare i IFK Uddevalla. Även om han inte fick jättemycket speltid under SM-finalen mot Borås var han med i den trupp som vann guldet föregående säsong. Han spelade även med Uddevalla i Uefa Futsal Cup, där man snöpligt åkte ut mot Regensburg.

MISSA INTE: Ternström börjar jobba på SEF

Stor och stark är två egenskaper som beskriver Jihad, som kan användas som både pivot och vinge. Frågar man honom själv så är det den sistnämnda positionen han föredrar att spela på.

Nu är det Gais och de grönsvarta ränderna han skall representera, där han har fått en bra start. I debuten mot Torslanda slog han till med ett mål och firade genom att kyssa klubbmärket.

– Jag har gjort mål i varje match jag spelar, så det har väl gått okej, säger Jihad Nashabat om sin säsong hittills. Han fortsätter med att kommentera sitt intåg i Gais:

– Det har gått jättebra, det är härlig och trevlig grupp. Jag skall göra mitt yttersta för att förmedla min kunskap och spetskompetens.

Gais inledde säsongen trevande, men har efter den oavgjorda matchen mot IFK Göteborg börjat växa. Målsättningen från laget har varit att etablera sig i ligan, men det går nog inte att sticka under stol att det även finns en liten dröm om slutspel.

– Jag ger Gais stabilitet och trygghet i mitt spel. Man kan förvänta sig att jag kommer att ge 100 procent i alla lägen. Jag lär mig fortfarande mycket i landslaget, som jag vill förmedla till laget.

Nashabat var inte med i den träningsmatch som spelades mot Borås. Däremot förväntas han tillföra stor spets och rutin till Gais i slutdelen av säsongen. Hur långt det räcker återstår att se.

LÄS ÄVEN: Barsom med i Djurgårdens trupp