BW:s julkalender – en hårdskjutande best vill ta sitt lag till slutspel

0

Julen, en högtid förenat med massvis av känslor. För många är det stor glädje, en stor förväntan på vad tomten skall komma med för presenter i år. Har han läst min önskelista? Kommer han komma? Finns tomten på riktigt?

Snö, minusgrader och en massa futsal, det är en jul värt namnet. Futsalmagasinet kan meddela att tomten har kommit tidigt, för i år ser han till att leverera BW:s julkalender till alla er läsare. God jul!

Lucka nummer 1 – Marcus Gerd
Lucka nummer 2 – Fehim Smajlovic
Lucka nummer 3 – George Jansizian, Joseph Matti och Roberto Incorvaia
Lucka nummer 4 – Adam Pinthorp
Lucka nummer 5 – Fem Personer man bara måste älska
Lucka nummer 6 – Jukka Kytölä
Lucka nummer 7 – Annika Kukkonen
Lucka nummer 8 – Benny Gill
Lucka nummer 10 – Ricardinho
Lucka nummer 11 – Kristoffer Khazeni
Lucka nummer 13 – Erkin Hamidovic

Som ni vet är tanken att jag varje dag kommer att försöka knyta artikeln till datumet, det vill säga siffran. Då datumet är 14 december blir således siffran också 14.

Bakom lucka nummer 14 gömmer sig…

Andreas Jernarp. Foto: Krister Melin

Andreas Jernarp! Hur hamnar han här då? Jo, han har mäktat med 14 mål i serien än så länge.

En otroligt energifylld spelare, som tränaren Fredrik Augustin har ett stort förtroende för. Ja, det beskriver nog Andreas Jernarp ganska bra. Förutom att han gör en massa mål är han en oerhört jobbig spelare att möta, som dessutom skjuter hårt, vilket gör att han är ett farligt hot på långstraffar. Vad säger Jernarp själv, vad är hemligheten bakom skytteligaledningen?

– Hemligheten? Jag har känt att jag har bra flyt just nu och då fortsätter man helt enkelt att våga ta avslut och utmana, svarar Andreas Jernarp när Futsalmagasinet når honom.

Han ser sig själv som en målskytt, som han även är utomhus. Till vardags spelar han fotboll i Torslandas A-lag i division 2, där han antingen spelar ute på vänsterkanten eller i en nummer 10 roll. Värt att tillägga att han brukar spela med en annan bekant futsalspelare, nämligen Emilio Rossi som brukar spela på högerkanten. De båda brukar ofta ses skratta tillsammans under fotbollsträningarna.

LÄS ÄVEN: Skytteligan i SFL Södra

Tidigare i höstas var Andreas Jernarp en av de debutanterna som fick chansen på landslagslägret i Uddevalla. De senaste samlingarna har han fått tacka nej på grund av personliga skäl.

– Jag har egentligen aldrig tänkt i de banorna kring landslaget, men självklart är det roligt och ett bevis på att man gjort något bra.

För tillfället ligger man på slutspelsplats, något som Torslanda aldrig nått. Det råder dock inga tvivel om att Jernarp tror på att laget kan nå dit.

– Jag tror absolut vi kan nå slutspel. Vi har ett bra lag. Får vi bara vara skadefria och friska skall vi fixa det.

Pratglad kanske inte är Andreas Jernarps främsta egenskap, utan han brukar låta prestationen på planen prata för sig. Som främsta egenskaper hos honom själv nämner han snabbhet, speluppfattning och ett bra tillslag. Kanske är det egenskaper som tar Torslanda till deras första slutspel?

LÄS ÄVEN: Baqay missar resten av säsongen