Borås förlängde sviten – tvåsiffrigt mot Göteborg

På söndagskvällen bjöds publiken i Boråshallen på ett toppmöte i SFL södra mellan obesegrade Borås AIK och ett IFK Göteborg som har vaknat till liv efter en knackig inledning på serien.

Det märks att lagen har scoutat varandra för lagen byter anfall med varandra och väntar på respektive lags drag. Baik:s Younes Raisi har ett avslut som träffar virket.

Solaimani öppnar målskyttet till publikens jubel. Göteborg gör en snabb replik efter skott utifrån från Kadivar som styrs in av Asp. Kort därefter har förre Boråsspelare Robin Yarsuvat ett skott som smeker virket.

Efter tio minuter blir det mycket hawaiispel där lagen ställer om mot varandra flera gånger. Borås har några fina chanser och Göteborg tar en time out, för att lugna ner spelarna som vid tillfället hade fyra fouls. Solberg tvingas till en räddning från Smajlovic och Yarsuvat replikerar varpå Palalija får göra en tv-räddning.

Med fem minuter kvar tar Göteborg ledningen efter återigen av Asp, men innan paus trycker Svedberg in kvitteringen vilket blir halvtidsresultatet.

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla besegrade GAIS Futsal

I andra halvleken hinner det inte gå mer 66 sekunder innan förra Göteborgsspelaren Smajlovic ger sitt lag ledningen. Några minuter senare misslyckas Göteborg med en hörna som straffas av Borås och Lundberg, på en kontring. Sen kan Jawid göra 5-2.

IFK Göteborg som vill komma ikapp satsar tidigt på jokerspel, dock får Göteborg få kapitulera efter några minuter. Göteborg tar en timeout och fortsätter därefter med jokerspelet. Göteborg har svårt att komma till skott, och en brytning gör att Smajlovic kan sätta bollen i tom kasse.

Matchen blir till slut 10-4 för Borås som vinner sin sjunde raka match och har fortsatt ett stort försprång ned till de andra lagen.

Matchfakta

SFL Södra

Borås AIK – IFK Göteborg 10-4 (2-2)

Målskyttar, Borås: Fehim Smajlovic 4, Henrik Svedberg 2, Hoshiyar Solaimani , Ricky Lundberg, Jahid Jawid, Younes Raisi

Målskyttar, Göteborg: Nicklas Asp, Mathias Etéus, Simon Chekroun, Oskar Örth

Utvisning: Nima Kadivar

LÄS ÄVEN: Djurgårdens IF värvar tränare från Jokkmokk

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img