Uddevalla vände underläge till seger

Det var toppen mot botten när tabellsexan GAIS Futsal tog emot tvåan IFK Uddevalla hemma i Lisebergshallen under den tredje advent, och publiken fick se en drömstart direkt av GAIS som drar en långboll som Marcus Gerd slarvar med och Andersson straffar hans misstag med att öppna målskyttet.

Lagen har flera chanser var i en matchöppning där lagen vill sätta hög press mot varandra, hemmalaget får in några kontringar som inte leder nånstans. Falk kan sedan öka på ledningen efter att ha fått ett inspel utifrån, där han precis framför mål kan vända och lossa bössan.

Maravilla ger en snabb och så viktig replik för sitt Uddevalla, där han och Abed-Al-Mouti väggar snyggt och den förstnämda kan smälla upp bollen i målburen. Gästerna tar över matchen mer och mer och befäster sin position framför GAIS-målet i slutet av första halvlek, något som också ger resultat och en kvittering.

Med en minut och femton sekunder kvar till paus så drar GAIS på sig sin sjätte foul, men Robin Gustafsson räddar långstraffen som Linus Skarin tog.

LÄS ÄVEN: Örebrospelaren kan bli Sveriges nästa proffsspelare

GAIS får inleda andra halvlek med en man mindre då Nyass drog på sig sitt andra gula kort i slutet av första halvlek, men detta underläge reder laget ut galant. Trots ett etablerat Uddevallaspel framför ett pressat GAIS, så lyckas hemmalaget att hota med två omställning från målvakt som utgång.

Lagen faller sedan in i ett betydligt svajigare spel med chanser åt bägge hållen, i en än så länge mållös andra halvlek. Med åtta och en halv minut får GAIS en hörna som misslyckas, Uddevalla får en omställning som förvaltas på bästa sätt av Zhubi som ger sitt lag ledningen för första gången under matchen. Kort därefter ökar Hiseni på ledningen. Marcus Gerd i gästernas mål gör en stark andrahalvlek med flera viktiga räddningar.

GAIS tar en timeout och satsar allt på jokerspel, men något mål kommer inte för makrillarna. Istället avslutar Mahmoud ”Mido” Abed-Al-Mouti målskyttet.

Matchfakta

SFL Södra

GAIS Futsal – IFK Uddevalla 2-5 (2-2)

Målskyttar, GAIS: Rasmus Andersson, Patrik Falk

Målskyttar, Uddevalla: Albert Hiseni 2, Petrit Zhubi, Mahmoud Abed-Al-Mout, Hector Maravilla

Utvisning: Amaro Nyass

LÄS ÄVEN: Djurgården värvar norrländskt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img