Ytterligare en Örebrospelare verkar ta steget österut

0

Det har snackats om att Anel Coralic är aktuell för provspel i Finland. De finländska scouterna behöver inte resa långt för att hitta nästa potentiella spelare, nämligen Alen Rastoder i ÖFC.

Rastoder blommade ut föregående säsong i ÖSK Futsal, men valde inför säsongen att gå över till rivalerna ÖFC. Väl där har både han och laget öppnat starkt, där Örebrolaget för tillfället leder SFL Norra på ett övertygande sätt. Nu kanske det blir Finland för 24-åringen.

– Ja, det finns intresse för mig i Finland. Laget i fråga är Mad Max, som ligger på en åttondeplats i finska ligan och därmed innehar en slutspelsplats. Provspel är aktuellt och tanken är att jag redan skall åka dit i januari och köra med dem. De vill att jag skall vara där två-tre veckor, men ett par dagar blir det nog istället, berättar Rastoder för Futsalmagasinet.

Det som gör att det bara blir ett par dagar är det faktum att Alen är pappa till två barn, det ena är ett år, det andra två veckor.

– Det är svårt att få till det, men vi har en plan. Blir det inte under januari blir det under sommaren när barnen blivit större. Finska ligan har en längre säsong, från september till maj. Tanken har alltid varit ett provspel för säsongen 18/19.

LÄS ÄVEN: ÖFC vann – igen

Hittills tycker Rastoder att både han och laget presterat bra. Efter en säsong med ÖFC och två med ÖSK har han fått prova på olika spelsystemet, vilket har gynnat hans utveckling.

– Mina starka sidor skulle jag vilja säga är att jag är en lagspelare som kan spela på alla positioner. I ÖSK spelade jag mycket libero och pivot, men i ÖFC har jag bara spelat på kanten.

Väl i Finland ställs det höga krav på spelarna, där man ligger ett par år framför i utvecklingen. Taktiken lär bli en utmaning, men är också något Rastoder ser fram emot.

– Tanken med provspelet är att visa att jag kan fylla en viss roll Mad Max är ute efter. Finland är ju steget före i utvecklingen och kliver till exempel ner med fyra i speluppbyggnaden. Återigen blir det något nytt att lära, men får jag familj, barn och hus att stämma är det absolut aktuellt, då jag satsar på futsal före fotboll.

Ja, Alen Rastoder kanske blir en av flera utlandsproffs för svensk futsal. Kanske kan det till och med bli att man söker sig österut till Finland för att spela i finska ligan i framtiden? Vem vet vad framtiden lovar, men en Alen Rastoder i Finland verkar inte helt otänkbart.

MISSA INTE: Skjut inte budbäraren