Fågelfors fick inget lag och lämnade WO – vad händer nu?

I helgen var det tänkt att Paratodos skulle ta emot föregående års sensation Fågelfors IF på hemmaplan, men så blev inte fallet. Istället blev matchen inställd och vad som händer nu är oklart.

– Fågelfors kontaktade oss under fredagen (matchen skulle spelas dagen efter, det vill säga lördag) och frågade om matchen kunde flyttas. Jag svarade att det skulle bli svårt med så kort varsel, berättar Martin Carlsson i Paratodos.

Efter att ha ringt runt spelarna för att hitta ett nytt speldatum, innan nästa match som spelas den sjunde januari, konstaterade man att de flesta spelarna är på julledighet och således inte tillgängliga.

– Jag försökte verkligen att få till något, då vi tycker att futsal är något av det roligaste vi vet. Efter att ha pratat med Fågelfors får jag till svar att de lämnar WO (Walk Over). Jag kan dock tycka det är lite märkligt att de inte kan få ihop åtta man och spela matchen när de har både A och B-lag ute. 3-0 i WO är inget som gynnar oss, då jag tror att vi hade kunnat göra betydligt mer mål om vi hade fått spela matchen. Kanske bör förbundet se över se över om 3-0 är ett rättvist resultat i futsal?

MISSA INTE: Orden som vände underläge till seger för Uddevalla

Fågelfors tränare Zlatko Alkic säger såhär om det hela:

– Det stämmer att vi lämnade WO och det är fruktansvärt tråkigt. I somras ställdes frågan om vi skall köra på futsal och det var ingen tvekan, alla sade ja. Vi lirar fotboll i division 4 och kör futsal som en rolig grej, men tar det på allvar.

Vidare berättar Alkic att den senaste tiden präglats av folk som lämnat föreningen till fördel för andra klubbar. Andra har tagit timeout, vissa har slutat och man har även haft en del skador och sjukdomar.

– Det värsta i det hela är att det är spelare som har varit viktiga kuggar i laget. Jag är väldigt besviken på deras val, samtidigt som de sätter oss i en svår situation. Futsal är inte gratis och vi som liten förening känner av det ännu mer. Det är tråkigt för oss, publiken, byn och framför allt – serien. Futsal är en fantastisk sport. Vi skall ha ett möte nu i veckan och se hur vi går vidare.

LÄS ÄVEN: Persson nöjd med matchen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img