Alfredssons ord fick Uddevalla att vända matchen: ”Jag eldade på dem”

0
Foto: Tobias BW Granberg

Under söndagen tog Gais som bekant emot Uddevalla, där bortalaget kunde gå segrande ur efter en mindre bra första halvlek. Futsalmagasinet mötte upp Uddevallas tränare Mikael Alfredsson direkt efter matchen:

– Det är såklart underbart att vinna. Jag tycker vi börjar dåligt och Gais börjar bra, en kombo. Sedan kommer vi mer och mer in i matchen efter att de gjort 2-0. Jag tycker det är en riktigt bra kamp i första halvlek, Gais bjuder upp till dans, men vi kommer tillbaka i slutet. Såhär efteråt tycker jag att vi vinner rättvist, men Gais skall vara nöjda med sin match.

Efter att lite taffligt släppt in två mål tog Uddevalla timeout för att vakna. Tränare Mikael Alfredsson hördes högt upp på läktaren, och det han sade verkade också göra stor skillnad eftersom spelet efter timeouten blev bättre.

– Jag sade att vi kan mycket bättre, vi måste bara våga göra det vi skall göra och att sluta lägga energi på saker vi inte kan rå för. Jag försökte hitta lite ny energi och elda på dem.

MISSA INTE: Ingen kan slå Borås

När han får lyfta några individer som gjorde det extra bra under matchen blir det två rutinerade pjäser.

– Marcus Gerd kommer tillbaka och gör en fantastiskt bra match. Sedan tycker jag att Albert (Hiseni) ständigt är lugn med bollen, aldrig stressad. Om jag skall plocka ut några får det bli dem två, men jag måste också få lyfta fram laget. Vi gör ingen bra första halvlek men rycker upp oss och visar att vi vill.

Hector Maravilla var tillbaka i Uddevalla som lagkapten, och gjorde också mål direkt. Att han är viktig för sitt Uddevalla var det inget snack om man frågar Alfredsson.

– Han är jätteviktig. Detta var första matchen efter skadan, han kommer att behöva spela in sig. Han är en jäkla pitbull där bak, det behöver vi, vi har saknat honom.

Innan intervjun är slut passar även Mikael på att skicka ett budskap till sitt Uddevalla och resten av lagen i Sverige.

– Nu ångar vi på.

LÄS ÄVEN: Oranje slog bittra rivalen