Persson nöjd trots förlust: ”Det är små marginaler som avgör”

Gais hade en tuff helg, där man trots comebackande lagkapten förlorade mot fjolårssäsongens mästare IFK Uddevalla. Tidigt i matchen gick man upp i ledning med två bollar, där Mikael Alfredsson fick använda sig av en timeout för att väcka laget. Därefter kvitterade bortalaget och kunde också vinna matchen efter en stark andra halvlek.

– Jag får ta och kolla matchen i repris, men så som det känns just nu känns det som att det är en ganska jämn match. Det står 2-2 till, vad var det, sex minuter kvar? Någonting som kanske avgjorde det var att de satte hög press på oss, precis som vi gjorde på dem, där vi kanske spelade lite för mycket långt. Hade jag fått göra om matchen hade jag velat hålla bollen mer på backen, rullat runt den lite och vilat med bollen. Såpass bra är vi, att vi kan göra det, även om vi möter svenska mästarna, säger Patrik Persson, tränare i Gais, direkt efter matchen.

Matchen bjöd på två lag som tillämpade hög press, något många lag som vill ligga i framkant, gör. Just den typen av spel är något Gais är noga med i sitt arbete som futsallag.

– Vi är ett energirikt lag och vill vinna bollen högt upp i banan. I laget finns många duktiga spelare som springer väldigt mycket och jobbar hårt. Det är vårt DNA. Det är så vi skall spela. Spelet utan boll är helt okej, spelet med boll kan bli bättre. Sedan vet alla att futsal är en sport med små marginaler. Efter det att vi gör 2-0 tills matchen är slut har vi kanske tio bra målchanser där vi inte gör mål. Vi måste sätta de lägena.

LÄS ÄVEN: Rosengård hänger på i toppen

Efter att ha gjort succé på försäsongen skadade sig Patrik Falk snöpligt under Örebro Open. Under söndagen var han däremot tillbaka i matchtruppen, där han fick göra mål. Värt att notera är att Falk även nätade i en träningsmatch mot Borås förra veckan.

– Patrik Falk är givetvis jätteviktig för oss. Han leder laget genom båda att agera men också att mana på sina lagkamrater. Nu fick han göra mål i sin comeback, men jag hade gärna sett att han hade satt en i andra också.

Simon Guli fick göra sin första SFL-match för Gais och visade även prov på fin teknik. Under slutminuterna fick han förtroendet i Gais jokerspel, där det blev en och annan Uddevallaspelare som skickades upp på läktaren i Lisebergshallen.

– Det är ett sparkapital vi har. Vi skall sätta honom mycket en mot en, så han får utmana och komma till skott. Det såg vi lite av idag, bland annat i slutet när han lekte med (Robert) Bagger. Jag har många bra spelare i laget, men kanske att jag skulle låtit honom komma in lite tidigare i matchen. I efterhand är det svårt att veta vad som hade varit bra och vad som hade varit dåligt.

Två matcher är kvar av året, där Skoftebyn och Malmö står för motståndet. Persson är dock övertygad om vad resultatet i de matcherna blir.

– Spelar vi som vi gjorde idag har vi alla förutsättningar för att vinna.

LÄS ÄVEN: Söndagskrönikan med Borås i fokus

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img