Simon Blomqvist imponerade när ÖSK vann med tvåsiffrigt

Under fredagen tog ÖSK Futsal emot Nacka Juniors. Hemmalaget har som bekant tagit rejäl fart med nya tränaren Fredrik ”Honken” Holmqvist och ville inget annat än att ge sina trogna fans en seger.

Nacka började initialt med etablerat spel, medan ÖSK backar hem. Taktiken var tydlig, straffa bortalaget på kontringar. Det skulle också vara precis det man gjorde.

Simon Blomqvist, tvåa i SFL Norras poängliga och etta i den interna skytteligan, öppnade målskyttet. Alexander Florén, som gjorde sin hemmadebut spelade fram och skulle få mycket förtroende. Vidare spelade Blomqvist fram Almin Masic som fick öppet mål och bara inte kunde missa.

Lika öppet mål som Almin Masic fick skulle Fabakary Sanneh i Nacka få, när han satte reduceringen. Då skulle duon Alexander Florén och Simon Blomqvist kliva fram igen, där den sistnämnda tryckte upp bollen i krysset.

Josef Ibrahim var på spelhumör och tog fart, så fartvinden lär ha känts upp till högsta bänkrad i Gamla Idrottshuset. En servering till Hussein Fawaz och mål igen. Sanneh var inte nöjd och skulle därför reducera återigen innan det blev halvleksvila. Frågan är dock om det var hands eller inte i en sekvens dessförinnan när Almin Masic räddar bollen på mållinjen?

MISSA INTE: Linköping övertygade mot Djurgården

Fabakary Sanneh var ett ständigt hot för Nacka i det offensiva, och frågan är om han inte skulle ha ett hattrick när Simon Johansson i hemmalaget gör en fenomenal parad. Sanneh gick inte och funderade länge på Johansson fantomräddning, utan tryckte istället dit en boll i nästa sekvens.

Nacka tryckte på och reduceringsmålet av Emin Ghozi gav självförtroende, inte bara för att målet var en vacker kanon upp i krysset, utan för att man kände vittring på fler mål. Återigen skulle ÖSK Futsal straffa detta, när man på en kontring visar på ett fint kombinationsspel som slutar med att Fedja Jelecak, debutanten, sätter 7-4.

Nacka försöker med jokerspel, där Taha Abdi Ali tog på sig jokervästen, men istället för utdelning framåt blir det mål bakåt när Fedja Jelecak gör sitt andra för kvällen. ÖSK skulle också få en straff från sex meter, som förvaltades av Ahmed Fawaz.

Skottet är hårt och går i mål, vilket gör att det blir tvåsiffrigt i matchen, 10-4. Nacka hinner med ett tröstmål, men det ändrar inte det faktum att ÖSK är vassare den här kvällen och vinner välförtjänt.

Matchfakta

SFL Norra

ÖSK Futsal – Nacka Juniors 10-5 (4-2)

Målskyttar, ÖSK: Simon Blomqvist 2, Almin Masic, Hussein Fawaz 2, Anel Coralic, Fedja Jelecak 2, Josef Ibrahim, Ahmed Fawaz

Målskyttar, Nacka: Fabakary Sanneh 3, Eminn Ghozzi, Lamin Sanneh

Domare: Mirsad Sela, Daniel Särén, Tomislav Cosic

Publik: 512

LÄS ÄVEN: Carl Lext efter vinsten mot Gais

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img