Tidig julklapp för Linköping – seger mot Djurgården

Med två dagar kvar till julafton så spelades det en viktig match för KFUM Linköping som tog emot Djurgårdens IF i Linköpings Sporthall, och för gästerna från huvudstaden handlade det om att ta revansch efte nederlaget mot ÖSK Futsal.

Hemmalaget inleder direkt med en vass målchans från Björk som smyger sig utanför målburen. I övrigt en trevade inledning där Djurgården har svårt att ta sig genom Linköpings höga presspel.

Matchen byter karaktär till ett betydligt böjligare spel, där De Oliveira hade kanske stundens vassaste läge med ett stolpskott.

Med åtta minuter kvar till paus får utnyttjar Garcia en omställning och Björk kan ge sitt lag ledningen. Direkt efter gör Ali Osman 2-0 till publikens stora glädje, något som han upprepar några minuter senare.

LÄS ÄVEN: SFL förändras till nästa säsong

I andra halvlek skulle det dröja knappt tre minuter innan De Oliveira kunde öka på ledningen för sitt lag. En reducerar kommer sedan genom Andersson, efter ett böljande spel för bägge lagen.

Med knappt tio minuter kvar flyttar gästerna upp spelet med Krounis som femte spelare, något som de har svårt att dra fördel av. Linköping tvingar istället Djurgården till försvarsläge och några chanser skapas.

Med tre minuter kvar tas en timeout av Djurgården, dessvärre ger denna väckning ingen önskvärd effekt trots tröstmål, och Linköping kan vinna med 4-2 och kan fira jul med en välbehövlig seger i bagaget.