Hattrickhjälten Lext: ”Framför allt tar vi tre poäng”

0

Skoftebyn åkte ner till Göteborg innan julledigheten för att möta Gais. Båda lagen var i behov av poäng, Gais för att slippa kvala sig kvar och Skoftebyn för att hänga med i slutspelskampen. Carl Lext blev stor matchhjälte för bortalaget med tre mål, ett äkta hattrick helt enkelt.

– Framför allt är det tre poäng. Det är oerhört viktigt i slutspelsfajten, det är tajt mellan oss, Torslanda och IFK Göteborg. Jätteskönt helt enkelt.

Det sista målet han gör är en riktig godbit som lär platsa på julbordet. I ett samarbete med Angelo Vega kombinerar sig Lext fram på kanten i en väldans fart, med överstegsfinter och löpning till avslut i mål.

– Jag får bra feeling med Angelo (Vega) helt enkelt. Vi hittar ett bra passningsspel och så smäller jag dit den. Lite tur också, att den går mellan målvaktens ben.

Korab Bakraqi och Angelo Vega har anslutit till laget på sista tiden, där båda fick mycket speltid ihop med Carl Lext. Från läktaren såg det också ut som att de trivdes med varandra.

– Det är väldigt bolltrygga spelare. Jag trivs jättebra med dem, man kan hitta fina kombinationer och man får väldigt bra passningar.

LÄS ÄVEN: Vetlanda United ångar på

Säsongen har inte gått så bra som Skoftebyn hade hoppats, bland annat tappade man poäng mot Torslanda senast. Däremot ligger man fortfarande på slutspelsplats, dit man givetvis vill gå.

– Vi har blandat och gett lite tycker jag. Vissa matcher bra, vissa sämre. Jag tänker senast hemma mot Torslanda, vi ville ta tre poäng där. Mot Blåvitt, ja 4-0 kan man inte snacka bort, tappar vi in en del enkla mål. Jag vet inte, vi är med i slutspelskampen, i och med segern är vi fyra. Helt okej, vi skall fortsätta och se till att ta en av slutspelsplatserna.

Efter att ha varit uttagen till landslaget för första gången under hösten stärkte Lext, i och med de tre målen, sina aktier att fortsätta där. En plats i landslaget är också något som han vill fortsätta ha.

– Ja absolut. Jag satsar på landslaget, men jag satsar på min fotboll också. Som det ser ut nu, när jag spelar både futsal och fotboll i Skoftebyn är jag övertygad om att det går att kombinera.

Trots att Skoftebyn redan firat julbord får man nu ledighet innan det är match dagen innan nyårsafton.

– Det skall bli skönt att vara ledigt nu, så kommer vi laddade till mötet mot Skövde.

MISSA INTE: Fredric Nilholt om det nordiska samarbetet