Falk stekhet när Gais vann oerhört viktig match mot Malmö

I mellandagarna blev det klart att Patrik Persson kliver ner från sitt uppdrag som huvudtränare, en position som för stunden kommer att vara vakant. Istället kommer spelarna ihop med lagledare Lars Bernhardsson ha ansvaret för truppen.

Göteborgarna åkte ner till Malmö i en oerhört viktigt match i bottenracet, där båda lagen kämpar för sin överlevnad. Hemmalaget öppnade starkast, med både Kristian Legiec och Pajtim Abazi på planen för dagen. Bortalaget äter sig sakta men säkert in i matchen, säkerligen revanschsugna efter att förlorat snöpligt i föregående möte på hemmaplan.

Patrik Falk visar att han verkligen är tillbaka och smäller dit två kassar för sitt Gais, ett styrkebesked om något för de grönsvarta. En spelare som är oerhört viktig för sitt lag, precis som Kristian Legiec är för Malmö.

MISSA INTE: #StudioFM med de senaste snackisarna

Tobias Nilsson ville inte vara sämre än kollegan Falk och skulle också näta innan domare George Jansizian blåste för halvtidsvila.

I andra halvlek skulle båda lagen kämpa för en seger, där också Pajtim Abazi kliver fram och gör ett viktigt reduceringsmål för Malmö. Man kämpar på, men Gais lyckas hålla sig kalla och dessutom den ledning man skaffat sig i första halvlek.

Trots hård forcering, där både Daniel Burda och Robin Armandt reducerar för hemmalaget, vinner Gais mötet. Oerhört viktigt, då man nu går om Malmö i tabellen och således också ligger på en sjätteplats. Göteborgarna kämpar genomgående i matchen och visar att de vill kriga för kontraktet, där Patrik Falk tillslut även fick göra ett hattrick.

Kristian Legiec i Malmö var som vanligt ett offensivt hot i det mesta han gjorde, där hans teknik och speluppfattning skapade huvudbry för Gaisförsvaret. Dessvärre räcker det inte för ”skånepågarna” idag, utan man får komma igen efter årsskiftet.

Matchfakta

SFL Södra

Malmö City FC – GAIS 3-5 (0-3)

Målskyttar, Malmö: Pajtim Abazi, Daniel Burda, Robin Armandt

Målskyttar, Gais: Patrik Falk 3, Tobias Nilsson, Niklas Engberg

LÄS ÄVEN: Skoftebyn utklassade Skövde

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img