AVSLÖJAR: Ytterligare en SFL-klubb står utan tränare

0
Foto: Tobias BW Granberg

ÖSK Futsal och IFK Göteborg har gått skilda vägar med sina tränare under stundande säsong. Nu kan ytterligare en SFL-klubb adderas till listan där man gör förändring på ledarsidan. Futsalmagasinet kan nu avslöja att Göteborgslaget Gais efter åtta spelade omgångar inte kommer att fortsätta säsongen med Patrik Persson som huvudtränare.

På fredagseftermiddagen nåddes Futsalmagasinet av uppgifter att Gais Futsal gjort en förändring på tränarsidan. Vi hörde därför av oss till Patrik Persson för en kommentar.

– Ordföranden i klubben kallade mig till ett möte. Jag anade vad som var i görningen, då vi bara tagit fyra poäng på de inledande åtta matcherna. Han uttryckte att vi inte nått lika bra resultat som väntat och att det därför för allas bästa behövdes en förändring, berättar Persson.

Patrik Persson kliver därför ner som huvudtränare med omedelbar verkan.

– Det blir spelarna själva som håller i resterande matcher. Den långsiktiga lösningen är inte klar än. Jag har blivit erbjuden en annan roll i föreningen som jag skall fundera på över nyår. Just nu är det för tidigt att ge något besked, jag måste smälta allt först.

MISSA INTE: Han levererar materialet bakom kulisserna

Under sin tid som tränare för Gais har Persson byggt upp sig ett kontaktnät inom sporten, vilket gör att han även skulle kunna se sig själv fortsätta med futsalen. Han vill mer än gärna fortsätta delta aktiv i sporten, men i vilken form är oklart.

– Min tid i Gais har varit mycket intensiv och utvecklande. På ett år har vi vunnit både division 1 och Örebro Open, samt varit med och slagit publikrekord i svensk futsal. Jag tar med mig många nyttigheter.

Vad som händer med Patrik Persson är alltså oklart för stunden, men han har gjort det klart att han mer än gärna ser sig själv fortsätta med futsalen, på ett eller annat sätt.

– Jag brinner för sporten och är bland annat med och driver Sveriges första futsalgymnasium här i Göteborg.

Återstår att se var Patrik Persson hamnar.

LÄS ÄVEN: Lidköping rustar inför kommande säsong