Analys: Divison 1 Nordvästra Götaland

Det har spelats sju omgångar i Divison 1 nordvästra Götaland och det är ett riktigt getingbo. Det måste vara en av Sveriges jämnaste futsalserie genom tiderna, då det endast skiljer sex poäng mellan serieledande FC Diaspora och tabelljumbon Oddevold IK.

Med tre omgångar kvar av seriespelet så leder FC Diaspora serien med 13 inspelade poäng och med en målskillnad på 36-33, dock med en match mer spelad. Just under ligger Nol på samma poäng, och tätt där bakom hittar vi Färgelanda IF som ligger bara två poäng bakom Nol IK med elva inspelade poäng. Intressant också är att dessa två lag har kvar att möta varandra, förloraren där är nog borta från att spela om förstaplatsen.

På en fjärde plats i tabellen hittar vi säsongens överraskningslag, Skärhamns IK, på tio inspelade poäng och med ett plusmål. Förra säsongen så kom laget näst sist i serien, och nu är man med på allvar och slåss om seriesegern och en biljett till SFL-kvalet i februari.

Under lördagen möttes FC Diaspora mot Skärhamns IK i Agnebergshallen, en match som hemmalaget FC Diaspora kunde vinna och klev därmed förbi Skärhamn i serien och upp i serieledning.

LÄS ÄVEN: Nacka slog Hammarby IF – nu på slutspelsplats

På en femteplats hittar vi FC Komarken som har fyra poäng upp till toppen. Man har just nu nio inspelade poäng och en målskillnad på 36-39.

Som tabelljumbo i serien hittar vi säsongens besvikelse, IK Oddevold med sju inspelade poäng. Det trodde man inte innan säsongen startade.

Alla dessa sex lagen har chansen att vinna serien och få en plats till SFL-kvalet som avgörs i februari. Detta är en serie som präglas av att alla plockar poäng av varandra.

Skytteligan i serien toppas av två spelare, på åtta mål var hittar vi Erik Andersson från Färgelanda IF och Noraldin Azizi från FC Diaspora. Tätt bakom dem hittar vi två spelare med sju mål var, Joakim Olausson från Nol IK och Kajin Mohammed Talat från FC Komarken.

LÄS ÄVEN: Lidköping gör sig redo för nästa säsong

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img