ÖSK tog revansch i derbyt – nu uppe på andraplats

På onsdagskvällen hade Gamla Idrottshuset befolkats av mycket publik som ville inleda det nya året med att se ett pånyttfödd ÖSK Futsal som tog emot serieledaren Örebro FC.

ÖFC-tränaren Pontus Eriksson hade inför matchen deklarerat att de ville känna lite på sitt motstånd inledningsvis, och så blev det också där hemmalaget rullar mycket boll mot ett försvarande Örebro, flera avslut utifrån testas men Caliskan kan ta de utan några problem.

Matchen byter karaktär till ett mer böljande spel, innan det övergår till ett mer samsad sådan med anfall åt bägge hållen.

ÖFC kommer in i en period där Caliskan följer med upp som en extra utespelare, dock utan resultat. Med fem minuter kvar till paus kan Barbosa öppna målskyttet för sitt lag, efter ett skott precis i slottet där Johansson är chanslös.

Precis innan paus får Coralic en boll som han tar emot väl och serverar Fawaz som kvitterar åt sitt ÖSK. Caliskan följer återigen med upp som en extra spelare men detta ger ingen effekt och lagen kan gå till paus med ett mål var.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg Futsal kan bli IFK Göteborg på riktigt

Andra halvlek inleds intensivt och Gorgis börjar med två farligheter direkt. I övrigt en böljande inledning med anfall åt bägge hållen. Framåt halva halvleken kvar hamnar spelare från respektive lag i en situation vid ÖFC-målet, och domaren dömer straff till ÖSK som förvaltas väl av Kuhi.

ÖFC försöker snabbt att återhämta sig men istället kan Blomqvist och Sallanto utöka ledningen till hemmapublikens jubel. Coralic ställer sig in i ledet som kan slå in bollen i tom bur efter att bortalaget misslyckades med ett anfall med Caliskan som en extra man.

Ett tröstmål av ÖFC:s Johnsson avslutar målskyttet i en match där hemmalaget var det hetaste laget och vars seger leder till en andraplats i SFL Norra.

Matchfakta

SFL Norra

Örebro SK Futsal – Örebro FC 5-2(1-1)

Målskyttar, ÖSK Futsal:Fawaz, Dana Kuhi, Simon Blomqvist, Sebastian Sallanto, Anel Coralic

Målskyttar, Örebro: Adilson Pereira Barbosa, Fredrik Johnsson

LÄS ÄVEN: GAIS och IFK Göteborg får spela inför tomma läktare

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img