Inför Skövde – Torslanda: ”Endast fullt ös som gäller”

Sensationen Torslanda packar väskorna under torsdagen för att spela bortamatch mot Skövde. Den senaste bortamatchen mot Borås slutade i en lite överraskande i en seger för bortalaget, efter William Lännholm smällt dit ett hattrick. I och med den segern befäste man även sin position på slutspelsplats.

– För min egen del så tycker jag det har gått bra! Samtidigt som jag känner att det fortfarande är mycket att lära och saker att jobba med. För lagets del så jobbar vi på, det finns inget annat en slutspel och det är många matcher kvar så nu gäller det att tugga på varje match och ta så många poäng det bara går, säger William Lännholm om säsongen än så länge inför matchen.

Vidare är det ingen underskattning från Lännholms sida, utan han tror det blir en tuff kamp.

– Skövde blir en tuff match, men vi är inne i en bra period nu så det gäller att ta samma jobb som vi gjort i de senaste matcherna så hoppas jag att vi kniper tre poäng.

Skövde har haft en tuff säsong, med många förluster och insläppta mål. Stundvis har man dock visat på att det finns mycket kvalité, bland annat i matchen mot Uddevalla där man lyckades få med sig ett oavgjort resultat. Charbel Abraham är tillbaka i föreningen efter att han inte längre har uppdraget som förbundskapten. Under säsongen har han haft en ledande roll som dels hållit ihop alltihopa samtidigt som han också spelat själv.

MISSA INTE: ÖSK förstärkte – under sista transferdagen

Bilos Yonakhir i Skövde säger följande om matchen mot Torslanda:

– Vi är inte nöjda med säsongen hittills, men det är några matcher kvar och vi kommer försöka avsluta säsongen på ett bra sätt. Idag möter vi ett bra lag som jobbar hårt. Jag tror att det kommer att bli en tuff kamp på planen.

Frågan många ställer sig dock är om Skövde kan resa sig, efter nio spelade matcher har man fyra poäng och ligger sist. En seger mot Torslanda skulle däremot betyda att man hamnar på lika många poäng som Gais och går förbi Malmö, vilket gör att varje match givetvis är viktigt.

Senast blev det oerhört målrikt mellan de båda lagen, då Torslanda på hemmaplan besegrade Skövde med 17-10. Även idag finns det säkerligen chans för många mål.

I målet för Torslanda står David Thylén, som värvats in av Fredrik Augustin i mellandagarna. Viktor Jansson är handledsskadad medan Peter Paananen fortfarande inte kan spela på grund av de två hjärnskakningarna han ådragit sig.

– Det är fullt ös som gäller. Hundra procent koncentration och fokus matchen igenom. Skövde skall definitivt inte underskattas. Trots att Skövde ligger sist visade man strax innan jul att man är bra när man spelade 7-7 mot Uddevalla. Vi har en tydlig matchplan att följa, gör vi det vinner vi matchen och tar med oss tre poäng hem till Torslanda, säger Fredrik Augustin till Futsalmagasinet.

Bortalaget Torslanda förväntas ställa upp med följande lag:

66. David Thylén (MV)
1. Hampus Furuholm Lemborn
5. Fredrik Alvefelt
10. Erik Johannessen
11. Tobias Haglund (K)
14. Andréas Haglund
19. Felix Fundell
23. Andreas Jernarp
31. Anders Gonzalez Cataldo
36. Joakim Ahlgren
50. Hampus Furublad
96. William Lännholm
99. Victor Edvardsen

Ledare: Fredrik Augustin, Andreas Bertilsson & Björn Niklasson
Materialförvaltare: Bosse Roos

Hemmalaget Skövde förväntas ställa upp med följande lag:

12. Jimmy Karlsson (MV)
3. Aleksandar Tasevski
4. Andreas Uusitalo
5. Ninos Gewargis
6. Elmar Abraham
7. Arian Domi
8. Emin Imamovic
10. Bilos Yonakhir (K)
11. Edin Salihovic

Ledare: Hannah Abraham

Matchen kommer att sändas på Torslanda IK Futsals Facebooksida av deras medieansvarig BK Junior.

LÄS ÄVEN: Taktiska timeouten var inplanerad

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img