Eldin Kozica om framgångsreceptet: ”Vi har otroligt bra futsalspelare”

SFL Norra fortsätter att vara en riktig rysare, efter att Nacka under torsdagen vann över Norrköping och därmed hänger med i striden om andraplatsen. De tre poängen gör nu att man ligger sida vid sida med Djurgården, samt en poäng för ÖSK Futsal. Ledare är fortsatt ÖFC på 24 poäng.

Att matchen skulle bli tuff, det visste tränare Eldin Kozica i Nacka Juniors redan på förhand.

– Redan på förhand visste vi att det skulle bli en svår match, då Norrköping är ett väldigt bra lag. Förutom de första tio minuterna så gör vi en ganska bra insats där vi låter bollen gå snabbt och har en bra rörelse i spelet. I defensiven tar vi ett stort ansvar, det är också det jag är mest nöjd med.

Inför matchen hade Andreas Dahl skrivit på för klubben, som också nätade i sin debut. Ett förvärv som även har potential att förstärka Nacka i ett eventuellt slutspel.

– Med Dahl visste jag vad jag skulle få. Det är en spelare som jag känt väldigt länge och som jag försökte värva innan säsongen. För tillfället tycker jag att han gör det jag förväntar mig av honom, han bidrar med rutin och ledaregenskaper. Dessutom spelar han med en stor trygghet och har en väldigt bra passningsfot. Han gör även första målet i matchen som löser upp en del knutar och gör att vi kan spela ut ännu mer.

MISSA INTE: Abgar Barsom nöjd efter derbysegern

Inför säsongen trodde säkerligen inte många att det skulle vara Nacka som skulle vara det bästa Stockholmslaget, något som hade varit fallet om säsongen var slut nu. Efter sex segrar och fyra förluster har man samlat ihop 18 poäng.

– Framgångsreceptet är att vi först och främst har otroligt bra futsalspelare. De har en stor ödmjukhet i allt de gör och en hunger att ständigt utvecklas. Vi har även en väldigt stor konkurrens som gör att alla känner att de måste prestera för att behålla sin plats. Idag fattas fem spelare som spelat väldigt mycket men ändå så ställer vi upp med ett väldigt starkt lag.

Kan man då förvänta sig ett Nacka i slutspel, och kanske ännu viktigare, ett Nacka som tar SM-guld? Tränare Eldin Kozica är ödmjuk.

– Vi kommer fortsätta gnugga för att bli ännu bättre. Vi har i stort en helt ny trupp för året och behöver jobba vidare med detaljer för att nå vår fulla potential. Vår huvudmålsättning är att komma topp 5 och därmed kvalificera oss för nästa års SFL spel, det är det enda jag tänker på just nu.

LÄS ÄVEN: Fredrik Augustin saknades – då fick Andreas Bertilsson kliva fram

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img