Abgar Barsom: ”Vi är lite starkare som lag”

0
Foto: Tobias BW Granberg

Djurgården går starkt i SFL Norra och har nu två derbysegrar över Hammarby, efter att det senaste mötet under onsdagen slutade 4-1. Segern gör också att laget parkerar sig på en andraplats i tabellen, sex poäng efter serieledande ÖFC. I laget under de senaste två matcherna har Djurgårdsbekante Abgar Barsom funnits tillhanda för tränare David Bergqvist. Just Barsom spelade en stor roll i den senaste derbysegern, där han säger följande om matchen till Futsalmagasinet:

– Vi spelar taktiskt bra. Vi spelar disciplinerat och tillät dem att ha bollen där vi ville att de skulle ha bollen. Det var inte så många farliga avslut mot oss helt enkelt.

Inledningsvis förde Hammarby matchen, och skapade också flera lägen. Efter en timeout av tränare Bergqvist, som var planerad på förhand, skulle dock matchbilden förändras. En av de spelarna som kom in och fick mycket speltid efter timeouten var just Barsom.

– Matchplanen var faktiskt att vi skulle spela taktiskt bra de första fem-sex minuterna, därefter ta en timeout, öka tempot och få mer anfallsfutsal. Ganska bra genomfört såhär i efterhand om jag får säga det själv.

David Bergqvist manade på sina spelare, gestikulerade och gav taktiska instruktioner till sina spelare matchen igenom. Spelarna lyssnade på sin tränare och gjorde det också svårt för Hammarby genom att stänga många passningsvägar.

– Vi fick ihop det precis som vi ville efter sju-åtta minuter. Sedan får vi också med oss två relativt enkla mål i första halvlek, enkla mål som också är viktiga i futsal.

För vissa kanske värvningen av Abgar Barsom endast ses som ett sätt att locka publik, vilket för visso kanske är sant. Däremot spelade han en stor roll för Djurgården under matchen, där han trots många tuffa närkamper fortsatte vara lugn och trygg med bollen.

– Det jag kan bidra med är just lugnet med bollen. Samtidigt är det svårt för mig, jag har genomfört tre träningar och två matcher. Jag sade faktiskt det lite på skoj, snart lär jag mig reglerna också. Det får ta sin lilla tid, men jag skall vara mer utav en ”stöttespelare” än en bärande spelare, för där har vi många spelare som är bättre än mig tycker jag.

MISSA INTE: Målen från Örebroderbyt

Frågan många ställer sig är nu hur mycket mer vi kommer att få se av Abgar Barsom i Djurgårdströjan? När han får frågan stänger han inte dörren helt för att fortsätta spela ett par matcher till.

– Jag är med mer för några matcher, för att stötta upp laget och ge det ”go:et” som behövs ibland. Futsal kan de spela och laget är ganska ungt, så de kommer att ha en bra framtid framöver. Det kommer bli bra tillslut.

Hammarby ligger nu sexa i tabellen, och har en viktig vecka framför sig med matcher mot KFUM Linköping och serieledande ÖFC.

– Hammarby gör det bra, de har många individuella prestationer i matchen. Dock tycker jag att vi är lite starkare som lag och spelar lite bättre futsal. Hammarby blir lite ängsliga, de har bollen väldigt mycket men hittar inte de lägena de vill hitta.

40 unga år och flertalet tunga matcher på sitt cv, det kanske är mättande för vissa, men Abgar tvekar aldrig när det kommer att slå Hammarby i ett derby.

– Det är alltid skönt att vinna derbyn och alltid skönt att vinna matcher i stort. Vid 40 års ålder är det fortfarande roligt.

Får vi se dig vinna över Hammarby även nästa år då?

– Den som lever får se helt enkelt, avslutar Barsom skrattandes, innan han ansluter till de firande lagkamraterna.

LÄS ÄVEN: Allt inför Skövde-Torslanda