Bertilsson prövade sina egna vingar: ”Jag gör så gott jag kan”

Torslanda fortsätter gå starkt i serien. Senaste var man uppe i Skövde och vann med 9-5, trots att spelet stundvis inte stämde alls. Målvakten David Thylén blev stor matchhjälte med flertalet räddningar och Joakim Ahlgren passade på att smälla dit två kassar.

På bänken fanns, för första gången på väldigt länge, ingen Fredrik Augustin. Han bröt därmed sin 51 matcher långa svit av att medverka som spelare eller ledare. Familjen Augustin väntas få påökning, vilket gör att han inte vågade åka till Skövde. Inga chansningar helt enkelt och istället fanns Andreas Bertilsson på plats som ledare, tillsammans med Björn Niklasson. Båda spelarna är för tillfället skadade, vilket gör att de istället fått svida om till pikétröjan.

– Det är viktiga poäng, men vi spelar så jävla dåligt. Jag kan säga det, att det är inte lätt att åka upp hit. Vi visste det på förhand, vi visste att det skulle bli väldigt tufft att komma upp i det adrenalinet som behövs för att vinna matcher. Många har haft svårt däruppe, Borås och Uddevalla bland annat som ligger före oss i tabellen, säger Andreas Bertilsson till Futsalmagasinet efter segern.

Sin första match som ”huvudtränare” slutade alltså i vinst, en erfarenhet som Bertilsson även tyckte var rolig.

– Jag hade kontakt med Augustin (Fredrik) några gånger under matchen, men det var väldigt roligt. Vi tar en tidig timeout efter 1-0, efter det känns det bättre. Innan det låg vi för långt ifrån, vi stod på hälarna och lät dem komma in. Tillslut stod vi i knäet på vår målvakt David. Efter det tycker jag vi gör det bättre, när vi trycker upp och försöker stoppa deras anfall. Det är bara att mana på killarna och se till att de krigar för att vinna.

MISSA INTE: Abgar Barsom om derbyvinsten

Till helgen är det Malmö borta som gäller, en match som också är viktig för Torslanda om man vill vara med i kampen om slutspelsplatserna.

– På lördag spelar vi borta mot Malmö, en match som också är otroligt viktig. Vi åker dit tidigt, matchen börjar redan 13.30. Förhoppningsvis har vi en bättre inställning när vi åker ner dit.

Endast två spelare får godkänt av Andreas Bertilsson, målvakten David Thylén och tvåmålsskytten Joakim Ahlgren.

– David har gjort två kanonmatcher på rad. Tyvärr får han inte lika mycket hjälp idag som mot Borås, men han gör återigen en bra match. Hatten av för honom, man får inte glömma att det var hans andra match. Ahlgren har inte varit med många träningar, så han gör bra ifrån sig för att ha varit med så lite. Han är farlig när han kommer, han kan dribbla av vem som helst och trycka in den. Bra gjort av de två spelarna helt enkelt, de får godkänt betyg, sedan känner nog alla att de inte kommer upp i nivå. Alla kan betydligt mycket bättre.

Första matchen som ansvarig tränare, då väljer också Andreas Bertilsson att lyfta den kollektiva insatsen:

– Jag gör så gott jag kan, det var väl helt okej. Det är grabbarna som gör det, vi kan bara hjälpa till med snacket vid sidan. Vinsten är grabbarnas förtjänst.

LÄS ÄVEN: Fortsatt formsvacka för Norrköping

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img