Analys: RFL norra Götaland

RFL dam norra Götaland är en serie som kan vara lätt att analysera, men också svår. IFK Uddevalla som startade sitt lag innan denna säsong har minst sagt tagit för sig i futsalens finrum. Sju matcher spelade och lika många segrar har det blivit. Notera att de gjort 77 mål på dessa matcher och endast släppt in tio. Ett otroligt bra facit som gör att de ser ostoppbara ut just nu.

Bakom Uddevalla krigar lagen på. IFK Skoghall DF ligger på en andraplats med 13 poäng. De har spelat en match mindre än Uddevalla, seger i nästa match och de är fem poäng bakom Uddevalla med tre matcher kvar. På tredjeplats hittar vi Åsebro IF. Laget från Dalsland har vunnit tre av sina sex matcher och har stor chans till att komma tvåa i serien.

Läs även: Analys Division 1 Nordvästra Götaland

I tabellens nedre region hittar vi Råtorps IK på sex poäng efter sex matcher. Efter det kommer det målsnålaste laget, IFK Björkö som endast lyckats hitta nät 7 gånger på fem spelade matcher. Björkö haltar efter lite sett till antalet matcher och har spelat en match färre än resterande lagen. På jumboplatsen finner vi Torslanda IK som spelat åtta matcher, och endast tagit en seger.

I skytteligan ser vi stor dominans av Uddevalla-spelare. Sandra Bagger, en av seriens bästa spelare har gjort hela 22 mål på sju matcher. Med 9 mpl färre kommer Mathilda Eljas och sedan Hanna Österberg på 12 mål. Efter denna trio finner vi Åsebro-spelaren Sandra Pettersson som gjort 10 mål.

MISSA INTE: Analys av RFL Östra Götaland

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img