Borås AIK första laget att bli klara för nästa års SFL

Trots förlust i matchen mot Torslanda blev Borås AIK Första laget att bli klara för nästa års SFL serie. En rak rikstäckande serie med 14 lag och utan slutspel. En serie som innebär längre säsong och långa resor men även en större satsning från klubbarna och spelarna. Futsalmagasinet valde då att prata med lagkaptenen i BAIK, Hoshiyar Solaimani hur tankarna går kring nästa års SFL.

LÄS ÄVEN: Torslanda besegrade Skövde i målrik tillställning

Hur ser du på att serien blir en rikstäckande serie med 14 lag från hela landet?
– Första känslan är att det blir kul! Man får möta lag man annars inte får möta och det känns mer proffesionellt. Ska futsalen i Sverige växa till det som den har potential till att göra är detta nödvändigt. Andra känslan är lite oro, för detta kommer kräva mycket av varje enskild klubb och spelare och man hoppas det finns uppbackning från förbundet och en hjälpande hand ekonomiskt. Det kommer sätta spelarna på prov. Man måste få det att gå ihop med arbete och vara beredd på att väldigt många helger kommer gå till långa resor över hela landet. Även här kommer den ekonomiska biten väga in för många, en stor nationell serie innebär också väldigt många timmar man är iväg.

Tror du det finns tillräckligt många lag som klarar av upplägget?
– Det hoppas jag och tror. Men jag vet även att det finns lag som har det svårt redan idag trots att lagen ligger geografiskt hyfsat nära varandra. Ibland ser man lag med 1-2 avbytare åka på bortamatch och de kan nog få det jobbigt i en stor riksserie. Känslan är ändå att det är såpass stort och finns tillräckligt många lag för att kunna fylla serien med lag som har kapacitet att vara där.

Vilka skulle du vilja se i serien tillsammans med Baik?

– Jag hoppas först och främst att alla som i år, i södra och norra serien visar att man är bra nog att klara av det ekonomiskt och får ihop det. För det är de tio bästa lagen! Jag hoppas för varumärkets skull att klubbar som IFK Göteborg, Gais, Djurgården, Bajen och ÖSK klarar att kvalificera sig, för på papperet ser det bra ut med dessa namn som är välkända, även om det såklart inte betyder att de är bäst på planen just nu. Men en riksserie med många stora klubbar som även spelar elitfotboll i allsvenskan utomhus vore nog bra reklam.

Tror du man kommer kunna försörja sig på det och vad krävs för att man ska kunna försörja sig på futsal?

– Inte nästa år, och troligtvis inte året efter, men inom en snar framtid absolut! Nu har vi tagit ett stort steg i och med en nationell serie, nästa steg tror jag är att publiken börjar visa sig och vi får välfyllda hallar. Ett stort intresse kommer per automatik medföra att TV börjar intressera sig och det är först när vi lyckats få in TV som vi även kan knyta till oss de stora sponsorerna och förhoppningsvis TV-avtal. Summa summarum tror jag alltså att bollen nu är i rullning och alla pusselbitar kan falla på plats en efter en, men det kan som sagt ta sin tid.

LÄS ÄVEN: Djurgården bäst i stan efter ny derbyseger mot Hammarby

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img