Välkommen till det nya året – grattis Borås och ÖFC

0
Foto: Krister Melin

Det har varit en händelserik vecka minst sagt. Denna krönika är inte bara den första det här året, utan också en fortsatt trend jag inte ämnar att bryta. Veckan och året började i Örebro där jag kommenterade Örebroderbyt. Oerhört roligt och intressant att göra debut i norra serien som kommentator, en serie jag som oftast följer på distans. I och med mitt geografiska läge, med hemmabas i Göteborg, blir det ju så.

Herregud vad jag skrattade när folk kände igen mig från min livesändning. Ser ni mig någonstans får ni mer än gärna komma fram och hälsa på mig, för är det något jag kan göra är det att prata. Trots att munnen går i ett är jag också duktig lyssnare, vilket man kanske inte alltid får uppfattningen om. I alla fall, nu skall jag inte försöka sälja tjänster som terapeut.

ÖSK vann välförtjänt, i en match som betyder mycket prestige. Idrottshuset börjar fyllas till bredden på derbyna, vilket givetvis får en att tänka hur länge det dröjer innan derbyt istället får flytta ut till en ishall.

ÖFC kändes lite mättade, man har vunnit allt och kommer också ta sig till den gemensamma ligan kommande säsong. Grattis ÖFC och grattis Borås som vann ytterligare en seger. Jag skrev på Instagram att det börjar lukta guld för dem, men förstår också att man inte vill ta ut något i förskott. Däremot som sagt har man genomfört säsongen på ett föredömligt sätt, om man bortser från förlusten mot Torslanda.

I alla fall, tillbaka till min vecka där nästa stopp var Djurgården mot Hammarby, ytterligare ett derby alltså. Matchen kanske inte blir ihågkommen för dennes skönspel, däremot var det sevärt. Redan innan matchen hade ett par Hammarbysupportrar hittat en svag länk in, vilket gjorde att de kunde storma in och få se en förlust. Det lär säkerligen kännas skönt för Djurgårdsspelarna att piska upp Hammarby efter att man hade fått känna på en ganska tuff omgång jargong från Hammarbysupportrarna.

Innan veckan var slut hann jag också med ett Trestadsderby mellan Skoftebyn och Uddevalla. För övrigt den första gången jag var uppe i Trollhättan och härjade runt i deras futsalhall. Oerhört bra förutsättningar Skoftebyn har, även om det kanske inte alltid är lätt med halltider.

Uddevalla bevisade sin tyngd genom ett avgörande, där en Skoftebynspelare är inne lite för länge. På något sätt visar man upp att ett bra lag också har tur. Laget har varit med många gånger när matcher stått och vägt, framför allt de tunga och viktiga matcherna.

Skoftebyn visade dock på ett jättefint spel, där man också tillämpade en fin hög press. Det kändes som en slutspelsmatch om jag skall vara ärlig. De åskådarna som hade hittat till ”Borgen” fick verkligen valuta för sina pengar. I nuläget verkar det som att man även kniper en slutspelsplats för Trollhättanlaget, något jag tycker de är förtjänta av. Bra jobbat.

Torslanda och Uddevalla förlorade båda borta mot Malmö. Skam den som ger sig. Kristian Legiec och company visade upp att man kan när man vill. En spelare som Pajtim Abazi tror jag också gör stor skillnad för dem, särskilt när han endast är med på hemmamatcher.

Veckans stora skräll måste ha varit att Falcao tvålade dit Norrköping hemma. Visserligen med uddamålet, men fortfarande tre poäng. Avståndet till sjuan som är näst sist, KFUM Linköping, är däremot fortsatt oerhört stor. Sju poäng med fyra återstående matcher känns lite omöjligt för Stockholmslaget som kanske inte ens finns kvar nästa år. Det är i alla fall känslan jag får.

Nacka Juniors får stå mycket i rampljuset, men ligger faktiskt tvåa i SFL Norra. Vilken säsong grabbarna har gjort under Eldin Kozica. För tillfället skulle man möta Torslanda i en kvartsfinal, vilket jag tror skulle vara en rolig drabbning.

Under måndagen drabbas IFK Göteborg och Gais samman. Denna gång är det inte inför rekordpublik, inte heller med de tränarna som fanns med föregående möte. Både Willy och Patrik Persson har fått lämna sina poster, i två lag där spelarna nu får ta mer ansvar. Hur det går? Ja, det är frågan, klart är att IFK Göteborg ligger på en femteplats och Gais på en sjundeplats. För den gemensamma ligans skull behövs nog båda lagen för att bygga den kommersiella biten, men sedan skall man ta sig dit på sportsliga medel också.

Måndagen betyder också kommentering för mig, så jag hoppas ni är med mig. Under tisdagen åker jag till Örebro för att kommentera ÖSK Futsal – Djurgården, jag hoppas också ni är med mig där. På lördagen är det dags för Torslanda – Uddevalla, återigen kommenterar jag. Ses vi inte där gör vi säkerligen det någon annan stans.

Ha en bra vecka, BW out.