Solberg glänste i Göteborgsderbyt – Blåvitt närmar sig slutspelsplats

Matchen började i ett rasande tempo då bägge lagen spelade med hög press. Kadivar fick det första läget i matchen efter en fin genomskärare men Robin Gustafssin parerade fint i Gais-målet.

Sedan var det Gais tur att få nästa friläge men Nimbs skjuter rakt på Solberg som gör sig stor. Matchen mattas av lite och Gais känns som det vassare laget. Man kontrar snabbt och får till ett par halvchanser innan man slutligen tar ledningen i den sjunde spelminuten genom Fredrik Rumin.

Efter det ändrar matchen karaktär. IFK försöker etablera ett spel men men det är för mycket felpassningar och för sena beslut. Gais hinner ifatt lätt och kan avstyra allt, men man spelar på gränsen hela tiden och slutligen får Carl-Oscar Andersson en muntlig varning.

Matchen hettar till rejält i slutet av första halvlek med både målchanser och ett gult kort till Nimbs i Gais. Innan dess har Stefansson i IFK ett gyllene läge i boxen men Gustafsson gör en makalös enhandsräddning. IFK ger sig inte och kommer närmre och närmre, med endast sex sekunder kvar av halvleken drar Mathias Etéus sin gubbe och stänker in den i bortre burgaveln. 1-1 i halvtid.

SE ÄVEN: TV: Armandt efter segern: ”Vi vet hur bra vi är”

IFK går in i andra halvlek på samma sätt som man avslutade första men Gais är inte helt ofarliga i sina kontringar. Erik Svensson får syna det gula kortet då han bryskt stoppar en Gais-kontring och Solberg räddar snyggt efterföljande frispark. I anfallet efter gör Kadivar 2-1 för IFK efter en elegant chipp och sedan är det Stefanssons tur att sätta 3-1 på en frispelning vid bortre stolpen.

Gais saknar inte chanser men Solberg gör en av sina bästa matcher i år. Istället kan Etéus göra sitt andra mål för kvällen efter att elegant tagit sig igenom och borrat in bollen i nedre hörnet.

Gais väljer med elva minuter kvar av matchen att ta en timeout. Rumin drar på sig västen och spelar joker, som han så lyckat gjorde i det förra derbyt. Med sju minuter kvar av matchen ger det utdelning då Rumin gör sitt andra mål och reducerar till 2-4.

Hemmalaget fortsätter trycka på men Solberg är stundtals omutlig och efter en fin räddning så kontrar IFK med tre spelare och Kadivar kan göra 5-2 och även 6-2 i öppet mål. Solberg får sedan välförtjänt avsluta målskyttet. Efter två sneda utsparkar så går den tredje i mål. 7-2.

Matchfakta

SFL Södra

GAIS – IFK Göteborg 2-7 (1-1)

Målskyttar, GAIS: Fredrik Rumin 2

Målskyttar, IFK Göteborg: Nima Kadivar 3, Mathias Etéus 2, Adam Stefansson, Christopher Solberg

Varningar GAIS: William Nimbs

Varningar IFK Göteborg: Erik Svensson

Publik:

MISSA INTE: Välkommen till det nya året – grattis Borås och ÖFC

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img