Speltips: Göteborgsderbyt mellan Gais och IFK Göteborg

Göteborgsderby 8/1

GAIS Futsal – IFK Göteborg Futsal
Mitt spel: Jag står över. Men spela gärna du.

Klirr i kassan igår då Malmö levererade (se länk).

Derby idag mellan GAIS och IFK Göteborg. Rekommenderar alla att streama matchen gratis https://gaisfutsal.solidtango.com/live/gais-ifk-goteborg-futsal
Då jag har starka kopplingar till min förra uppdragsgivare så väljer jag att stå över spel, men jag kommer ändå att ge er förutsättningar inför matchen.

Spela på matchen här!

Det som talar till de grönsvartas fördel är att GAIS är enda laget som är obesegrade i ett göteborgsderby denna säsong. Förra säsongen visade laget dessutom på en magisk form efter jul, med åtta raka vinster. Det har även börjat bra denna gång med vinst senast mot Malmö.

Det som talar till IFK Göteborgs fördel är att de bara har en förlust på de senaste fem matcherna. Förlusten kom utan de offensiva landslagsspelarna Mathias Eteuś och Nima Kadivar avstängda, ikväll är dom tillgängliga.

Derbyn är ovissa matcher och ofta fysiska. Båda lagen har mycket som står på spel i tabelläget. Senaste mötet slutade med jokerspel och 5-5 kvittering för GAIS i slutminuten. Jag tror att det laget som har tränat 10 metersstraffar inför drabbningen kommer ligga bra till för att plocka med sig poängen hem denna kväll.

Spela på matchen här

/Patrik Persson
Fd tränare GAIS Futsal

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img