Rölling Hallongren inför måstematchen: ”Gäller att vi är mentalt starka”

Under onsdagskvällen spelas ett riktigt hett möte i SFL Södra. Fjärdeplacerade Skoftebyn gästar femteplacerade IFK Göteborg Futsal i den fortsatta striden om en slutspelsplats.

Samtidigt gäller det också för de båda lagen att plocka poäng då Malmö, på plats sex, har vaknat till liv och har satt igång jakten. I år är det också viktigt att säkra femteplatsen, då den ger en plats i nästa års nationella SFL-serie.

Klockan 19.30 drar matchen igång i Lisebergshallen. IFK Göteborg har haft en dag vila efter urladdningen i derbyt mot Gais, och därför eftersöker huvudtränare Mattias Rölling Hallongren en snabb återhämtning.

– Genom att vila, äta bra och dricka. Det är självklarheter såklart. Det gäller även att vi är mentalt starka och ser till att vi får den tiden och utrymmet att ladda om. Men vi har bra spelare och professionella spelare som tar detta på största allvar så det kommer inte att vara något problem, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER: Solberg hjälte i derbyt: ”Laginsats rakt igenom”

Segern mot Gais var naturligtvis viktig för Blåvitt – på många plan.

– Vi stod för en solid insats, med mål vid rätt tillfällen. Sen är det alltid gött att vinna ett derby och att vara bäst i stan. Gött att ha en klack i ryggen också som gjorde att det blev liv på den blåvita läktaren. En eloge till dem.

Men matcherna som kommer blir inte mindre viktiga. Förlust i kvällens match mot Skoftebyn och avståndet upp till slutspelsplatsen blir stort.

– Vi kommer att se ett lite annorlunda manskap. Vi har någon som är avstängd, någon som är sjuk och skadad. Men vi kommer att få se andra spelare som lyfter och en grupp med luft under vingarna som kommer att göra allt för att få med sig tre poäng och på så sätt gå om Skoftebyn.

LÄS ÄVEN: ÖSK flåsar ÖFC i nacken efter ny imponerande seger

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img