Arjan Mostafa tvåmålsskytt mot Gais: ”Gick hur bra som helst”

Borås AIK vann sin tionde match för säsongen med 4-1 mot gästande Gais. En match där målvakterna i vardera lag var planens giganter, men det fanns även matchhjältar i form av målskyttar på planen. Arjan Mostafa som under säsongen gjort fyra mål gjorde ytterligare två mål mot Gais i omgångens sista match.

Trots att Mostafa spelar pivot så brukar han stå för grovjobbet i laget och skapa lägen åt lagkompisarna. I den här matchen fick han agera målskytt i en tajt match. Det här hade Mostafa att säga efter matchen i Boråshallen.

– Vi är vassa under de första bytena, bra fart och rörelse. ”Hoshi” (Hoshiyar Solaimani) hittar mig med en öppnande passning och 1-0 var spikat. Sen tappar vi, vi kommer inte alls upp i nivå under första halvan. Vi spelar ett spel som passar dem. I halvlek gör vi taktiska förändringar och låter de rulla boll vilket inte var deras starkaste sida, sen straffar vi dom på omställningar. Vi gör en stabil andra halvlek och trots den dåliga första halvleken kändes det ändå tryggt matchen igenom

LÄS ÄVEN: Örth om Blåvitts avslutning: ”Vi ska sluta topp fyra”

Borås hade för kvällen med två nygamla spelare då Fehim Smajlovic och Ricky Lundberg fått vila. Filip Johannesson fick debutera för säsongen och Richard Yarsuvat, skyttekung i Superettan med 17 mål senaste säsongen, gjorde även han säsongsdebut. Yarsuvat gick in i samma kedja som Mostafa och fick spela ytter.

– Det var första gången för mig att lira med Filip och Yarsuvat, men den enda nya i min fyra var Yarsuvat och han håller en hög klass, så det gick hur bra som helst.

Mostafa gjorde i slutet av matchen 3-0-målet efter fint förarbete av nämnde Yarsuvat och Younes Raisi. Borås leder nu serien med nio poäng med tre omgångar kvar och nästa match är redan på lördag mot Skoftebyn som jagar slutspelsplats.

LÄS OCKSÅ: Division 1-laget förstärker med sylvass målskytt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img