Örth: ”Vi skall vara topp fyra”

0

Föregående säsong öste han in mål för sitt FC Frölunda. Inför säsongen valde han att ta nästa steg i sin karriär genom att skriva på för IFK Göteborg, efter att flera klubbar visat intresse för 22-åringen.

Efter en säsong som hittills bjudit på toppar och dalar, väljer nu Oskar Örth att dela med sig av sina tankar och funderingar kring sin första tid i Blåvitt, exklusivt för Futsalmagasinet. Målkungen har stundtals valts borta i de heta stunderna under matcherna, till fördel för någon av de mer namnkunniga spelarna.

– Det har väl gått lite upp och ner… Jag tycker att vi stundtals fått igång ett bra spel och skapar mycket lägen under de flesta matcherna. Sedan har det gått lite sämre i vissa stunder, mycket stolpe ut, oflyt och olyckliga tappade poäng.

En av de stora anledningarna till att det blev just IFK Göteborg var att tränare Willy hade spenderat tid i Frölunda och visste vem Oskar var. Nu är han däremot inte längre vid rodret, efter att Nicklas Asp och Mattias Rölling-Hallongren tagit över.

– Jag är nöjd med vad jag presterat hittills, det är ett bra lag med mycket meriter samt rutin som jag hamnat i. Jag tar vecka för vecka och gör så gott jag kan på träning och match.

MISSA INTE: Etéus har hittat målformen

Under hans tid har en annan nykomling, Nima Kadivar som anslöt till IFK Göteborg från Nol inför säsongen, fått chansen i landslaget. Något som även Örth hoppas kunna göra i framtiden.

– Som sagt, jag tar vecka för vecka men klart jag vill till landslaget! Det hade varit jätteroligt att få representera Sverige.

Två derbymatcher mot rivalen Torslanda har också slutat i två förluster, medan man spelat oavgjort och vunnit mot Gais. Däremot är det just Torslanda som för tillfället är högst upp i tabellen av Göteborgslagen, något som kanske inte alla trodde inför säsongen.

– Att inte vara bäst i Göteborg gör inte så mycket för tillfället, vi får visa att vi är bäst när serien är helt över. Torslanda krigar för varandra varje match, de visar en god lagsammanhållning. De spelar kanske inte alltid den roligaste futsalen men effektiva är de och vinner matcher.

Förutsättningarna har inte bara ändrats för spelarna i IFK Göteborg efter att man möblerade om i ledarstaben, flera andra klubbar har gjort detsamma efter knackiga starter. En av faktorerna att klubbarna vidtagit de återgärder de ansett vara nödvändiga lär vara det faktum att de topp fem placerade lagen i respektive SFL-serie kvalificerar sig till den rikstäckande ligan nästa säsong. Däremot ser Örth ingen anledning att tvivla på lagets förmåga.

– Vi skall vara topp fyra!

Återstår att se hur det går för Oskar Örth och hans IFK Göteborg i fortsättningen.

LÄS ÄVEN: Borås fortsätter att vinna