AVSLÖJAR: Patrik Persson gör comeback

Efter att ha vunnit division 1 ställdes Gais mot Fågelfors i ett kval om en SFL-plats. Två raka vinster senare stod det klart att Göteborgslaget åter skulle spela i futsalens högstaliga, SFL. Tränare Patrik Persson sågs som en nyckel till framgången, som kommit in och bidragit med många nya idéer.

Däremot visade det sig ganska snabbt att division 1 och SFL är två skilda världar, där Gais fick det svårt i det sistnämnda. Trepoängarna kom inte, vilket gjorde att Gais och Patrik Persson gick skilda vägar. Nu kan Futsalmagasinet rapportera att tränaren verkar göra comeback, i en annan klubb som har ambitioner att nå högstaligan.

LÄS ÄVEN: Örth tror på slutspel för sitt IFK Göteborg

Klubben i fråga är Nols IK, där sportchefen Hadi Namaro tidigt visade intresse för Persson. Nol är också den klubb Nima Kadivar, numera landslagsmeriterad IFK Göteborgsspelare, representerande under föregående säsong. I årets trupp återfinns bland annat Patrick Dyrestam, som har en bakgrund inom fotbollen i just IFK Göteborg.

– Jag kommer agera stöd för Nol och försöka hjälpa dem upp i SFL. De vill gärna gå upp i år och har alla förutsättningarna, vinner man säsongens sista fyra matcher blir det också avancemang. Däremot blir det säsongens tuffaste matcher, berättar Patrik Persson.

I veckan skall även Liam Adolfsson och Simon Guli ha tränat med division 1-klubben enligt Futsalmagasinets källor. En träning där Patrik Persson återfanns på planen, i en lite mer tillbakalutad roll.

– Nol har många individuellt skickliga spelare. Jag tror att jag skulle kunna hjälpa dem på resan att bli ännu bättre futsalspelare. Förhoppningsvis kan jag komma med nya infallsvinklar som gör att de kommer ännu mer in i futsaltänket. Däremot handlar det inte om att jag tar över laget, min roll kommer vara att hjälpa Nol den här säsongen ut. Hur mycket det blir och vad som händer efter säsongen återstår att se.

MISSA INTE: ÖSK intresserade av lagkaptenen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img