Märsta säkrade seriesegern efter kryss mot Stockholm

Under lördagen spelades den heta seriefinalen i division 1 Norra Svealand mellan Stockholm FC som tog emot serieledarna Märsta IK. Vid minst oavgjort så skulle Märsta säkra seriesegern och en plats i förkvalet mot SFL-kvalet.

Det är två lag som inleder matchen med hög press och böljande spel. Hemmalaget får till ett par avslutar på olika hörnvarianter. Efter lite hafsigt spel kan Poli öppna målskyttet för Stockholm.

Märsta gör en snabb replik och kvitterar efter en chipp över målvakten, och lite senare gör de två mål. Stockholm försöker att komma ikapp, men låter Märsta komma genom planen alldeles för enkelt.

Med några minuter till paus får tar Poli emot en långboll och gör mål i sann Bagger-anda. Samma Poli gör direkt efter 3-3 efter en kontring som slinker in i målet. I slutet av halvleken gör Aly 4-3 till hemmalaget och fullbordar vändningen, där Stockholm gör tre snabba mål.

LÄS ÄVEN: Falcao har vaknat till liv – tog andra raka segern

I andra halvlek tar det fyra minuter innan Sarajillja återigen gör mål för Märsta. I övrigt är det en spretig andra halvlek. Några minuter senare blir Bohlin neddragen av Märstas målvakt, en frispark går till intet. Det blir lite böljande spel innan Silveria ger hemmalaget ledning.

Lagen återgår till det böljande spelet innan Märsta lyckas etablera ett spel framför ett försvarande Stockholm, något som till slut ger resultat och 5-5 till serieledarna.

Med några minuter kvar av matchen tar Stockholm en timeout och tar in en joker, det farligaste de lyckas skapa är några avslutar som går utanför målramen. Märstas försvar håller tätt och säkrar seriesegern, vilket innebär att de får kvala mot futsalens finrum.

Matchfakta

Division 1 Norra Svealand

Stockholm FC – Märsta IK 5-5(4-3)

Målskyttar, Stockholm: Erido Poli 3, Salim Al, Jonathan Hänninen Silveira

Målskyttar, Märsta: Kevin Sarajlilja 2, Brwa Pishdari

LÄS ÄVEN: Nacka Juniors värvar återigen från Hammarby

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img