Falcao slog Linköping – tog andra raka segern

Efter åtta förlusten så kom äntligen säsongens andra seger för tabelljumbon Falcao FC som förra helgen besegrade Norrköping FK, och det var kanske den boosten laget behövde på fredagskvällen när KFUM Linköping gästade Botkyrkahallen.

Den färska segern gav Falcao ett självförtroende där laget spelade optimistiskt med säkra passningar, bra försvar och fina löpningar. Det är också hemmalaget som kan gå till paus med 2-0 efter distansskott av Ostojic och en omställnings av Ibrahim, efter en hyfsat jämn första halvlek.

LÄS ÄVEN: Oskar Örth vill nå slutspel med IFK Göteborg

Gästerna inleder andra halvlek piggt och får in en snabb reducering genom Garcia, men den lyckan varar inte länge efter att Catovic ökar på Falcaos ledning. Lagen blandar och ger, och med runt tio minuter kvar kan garcia återigen reducera för sitt lag, detta efter en omställning.

Med fem minuter kvar kvitterar Souza för östgötarna. Kort därefter höll Linköping på att göra 4-3 men Ayranci stod för en omöjlig räddning. En timeout tas av Falcao, något som ger effekt då Ostojic kan göra 4-3 efter en fast situation.

Med minuten kvar är det Linköpings tur att ta timeout, och de tar in Al-Hamed som joker men de lyckas inte göra något vettigt av det.

Catovic kan istället avsluta målskyttet med 20 sekunder kvar, och Falcao har i och med segern börjat få vittring på sjundeplatsen. Blir det ny seger mot Djurgårdens IF på onsdag?

Matchfakta

SFL Norra

Falcao FC – KFUM Linköping 5-3(2-0)

Målskyttar, Falcao: Stefan Ostojic 2, Sami Ibrahim, Admir Catovic 2

Målskyttar, Linköping: Matheus Garcia 2, Leonardo de Oliveira Souza

LÄS ÄVEN: Förre SFL-tränaren aktuell för Nol IK

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img