Norrköping jagar nytt kontrakt – tog viktig poäng mot Örebro SK

På lördagskvällen tog ett formsvagt Norrköping FK emot ett desto formstarkare Örebro SK hemma i Mässhallen, och många funderade nog på om Norrköping skulle lycka bryta den negativa trenden.

Trevande inledning där Norrköping försöker föra spelet, men det är istället Örebro so öppnar målskyttet genom Blomqvist. Kort därefter gör Kuhi 2-0. Norrköping försöker att skaka av sig den inledande nederlaget och skapar ett rejält tryck med flera chanser som antingen räddas av Johansson eller gå utanför.

Malki kan reducera efter att ha snott bollen av Coralic och sedan överlistat Johansson i målet. Hemmalaget fortsätter efter målet att ta intiativ mot ett lågt försvarande Örebro, men det sistnämnda laget kan istället göra 3-1.

Efter målet dröjer det knappt en minut innan Florén ökar på ledningen. Norrköping tar en timeout. Norrköping år på en snabb replik där Sijaric och Malki missar två öppna lägen efter varandra.

Lagen kommer in i en period där de blandar och ger med chanser åt bägge hållen. Malki reducerar återigen för sittNorrköping, efter en kontring där hemmalaget kommer två mot noll och Johansson är chanslös i målet. Direkt efter målet bränner Hamzic ett öppet läge, dock får han revansch på sig själv efter detta och reduceringen är ett faktum.

LÄS ÄVEN: Svenska mästarna besegrade Torslanda IK

Sallanto rivstartar andra halvlek med att hitta nätet. Ayala replikerar direkt. Böljande spel åt bägge hållen, och lillebror Novoselac kan kvittera åt Norrköping.

Det böljande spelet fortsätter men Norrköping har ett litet övertag när det kommer till chanser, men östgötarna lyckas inte förvalta chanserna och några fel mål blir det inte för lagen.