Nyförvärvet stod får åtta baljor – efter vinst med 27-0

Fredagskvällen slutade i dur för Lindahl, som för dagen tagit sig till Vikingahallen där de ställdes mot Märsta IK. Matchen var på förhand en verklig David mot Goliat för Märsta, som gjort sex mål och släppt in 70 på fem spelade matcher.

Nyförvärvet för dagen, Katrin Schmidt i Lindahl, spelade likt lagkamraten Annika Kukkonen i Djurgårdens IF Fotboll under föregående säsong. Det skulle också vara den duon som öppnade matchen.

Benjamin Namini med nyförvärvet Katrin Schmidt. Foto: Lindahl FF

LÄS ÄVEN: Tvåmålsskytten nöjd med insatsen

Kukkonen visade var skåpet skulle stå redan i andra minuten. Kanske var det därifrån Schmidt hittade inspiration när hon gjorde sitt första, och Lindahls andra, mål för kvällen. Det skulle visa sig bli en ensidig historia där Lindahl visade upp ett fint futsalregister. Flertalet varianter i uppspelet med grundsten i ”give and go”, få touch och mycket rörelse, bjöds de cirka 50 tillresta bortasupportrarna på.

Det blev också ett helt gäng mål, 27 mål för att vara exakt. Av de 27 stod duon Annika Kukkonen och Karin Schmidt för 16 av dem, åtta var. En helt klart godkänd debut av nyförvärvet.

Trots anstormning från minut ett gör målvakten i Märsta, Eltra Marianne Marmo, en föredömlig insats där hon stod för många fina räddningar. På tal om målvakter, Lindahls målvakt Pernilla Ebberyd lyckas också att skrivas in i målprotokollet när hon fastställer resultatet till 27-0 på straff.

Matchfakta

RFL Norra Svealand

Märsta IK – Lindahl FF 0-27 (0-19)

Målskyttar, Lindahl: Pernilla Ebberyd, Frida Thilén 2, Fia Grönborg 2, Malin Elsilä Engdahl, Annika Kukkonen 8, Katrin Schmidt 8

MISSA INTE: SFL-tränaren gör comeback – i division 1

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img