Blåvitt vann ny måstematch: ”Vi är ett gäng riktiga vinnarskallar”

IFK Göteborg Futsals form under den senaste tiden är verkligen toppad – och det lagom till de avslutande matcherna i serien. Under söndagen ställdes man mot ett lika formstarkt Malmö City på bortaplan.

Man lyckades dock ro hem alla tre poäng, efter seger med 5-3, och därmed vann man ännu en måstematch. I och med Skoftebyns seger mot Borås under lördagen petades Blåvitt ned på en femteplats, alltså utanför slutspelet. Den här segern puttade dock ned Skoftebyn igen – och Blåvitt hela vägen upp på en tredjeplats.

– Vi gör inte någon av våra bästa matcher. Vi visste att det var ytterligare en måstematch för oss. Jag tycker att vi är bättre än Malmö matchen igenom. I det uppställda spelet skapar de inte många farliga lägen utan det är mest på omställningar när vi slarvar. Sedan får de press på oss när de spelar med joker mot slutet men vi lyckas göra några enkla mål och spela av matchen, säger Christopher Solberg som även han verkar formtoppa sig lagom till ett eventuellt slutspel.

LÄS MER: Gerd stängde igen när IFK Uddevalla blev klart för slutspel

Att spela sådana här ”måstematcher” gång på gång kan vara väldigt påfrestande då de hela tiden är piskade att vinna för att ha en chans kan vara väldigt påfrestande. Men rutinerade Solberg trivs bra i den situationen.

– Det är alltid roligt att spela matcher som betyder mycket. Det är ju därför man håller på med detta. Det är många bra lag i serien och i stort sett alla lag är tillräckligt bra för att ta sig till slutspel. Vi har hittat tillbaka lite till ett lugn i spelet och en tro på oss själva där varje spelare gör allt för laget och för att hjälpa varandra.

– Man kan säga mycket om vårt sätt att spela och att vi underpresterar ibland. Men det är ett gäng riktiga vinnarskallar som oftast plockar fram dem när det behövs som mest.

Nu väntar de två avslutande omgångarna. För Blåvitts del är det toppen och botten som väntar. Först nedflyttningsklara Skövde United, för att sedan avsluta serien med Borås AIK hemma i Lisebergshallen.

– Går vi till slutspel så kommer vi definitivt vara att räkna med i guldstriden!

LÄS OCKSÅ: Tvåsiffrigt när Gais krossade tabelljumbon Skövde

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img